Programare în Python

Topic: Programare în limbajul Python
Nivel: Începător/Mediu/Avansat/Experimentat
Platformă: Python
Nr. copii: 6 copii/grupă
Preț: Listă prețuri
Program: Luni, Joi: 17.20-18.50, 19.00-20.30; Duminică 9.00-10.30, 11.00-12.30, 13.00-14.30
Trainer: Nicoleta Iacob (vezi descriere); Cristian Ștefan (vezi descriere); Luminița Defta (vezi descriere); Alexandra Moloiu (vezi descriere)

Descriere curs: Python este un limbaj modern, un limbaj de programare al viitorului, rapid, stabil, foarte puternic, ușor de învățat și de utilizat, ceea ce îl face excelent pentru copiii care doresc să pășească în lumea programării.
Pe parcursul cursului, copiii își vor dezvolta gândirea computațională, vor asimila conceptele de programare interactivă şi își vor dezvolta capacitatea de rezolvare a problemelor practice prin elaborarea de programe dezvoltate în Python.
Programarea are la bază matematica. Aici vom rezolva probleme de la geometrie şi trigonometrie la fizică.
Cursul este foarte atractiv și interactiv, în timpul prezentării cursanții fiind încurajați să participe cu sugestii și întrebări.
Pentru teste se vor folosi baghete magice, roboţei educaţionali și Raspberry Pi cu senzori de pe stația spațială internațională. Interacțiunea cu roboțeii educaționali se va realiza prin adresarea de comenzi folosind protocolul bluetooth către 3 motoare distincte, senzori de distanță și culoare, precum și senzori privind gradul de înclinare.
Limbajul de programare Python este folosit în diverse domenii cum ar fi aplicații Web, jocuri 2D și 3D, machine learning, sisteme inteligente, roboți, în platforme precum Google, Facebook, Instagram sau Dropbox și multe altele.

Cursul este compus din 4 Module a câte 8 ședințe fiecare.

Beneficii pentru copii:

  • vor dezvolta gândirea algoritmică;
  • vor dobândi cunoștințe solide de programare;
  • vor proiecta şi dezvolta programe folosind limbaje de nivel înalt;
  • se studiază în școală și respectă programa școlară;
  • lucru în echipă la realizarea de proiecte;
  • vor deprinde înțelegerea de bază a conținuturilor în limba engleză.

Concepte învățate: Fiecare lecție conține exemple concrete din viața reală, astfel încât conceptele noi să fie mai ușor de asimilat. Copiii vor învăța concepte de bază în programare: indentarea, tipuri de date, variabile, constante, operatori, operații de intrare/ieșire, instrucțiuni, șiruri, liste, tupluri și dicționare, funcții, ferestre și butoane, culori, coordonate, forme, evenimente - mișcare.
Datorită faptului că fiecare ședință are o componentă practică, acest curs este un generator de experiență reală, iar la finalul celor 4 module, pe lângă fișa de evaluare și certificatul de participare, copiii vor avea propriul portofoliu de jocuri şi aplicaţii, precum şi aplicaţii de control al acțiunilor roboţeilor cu ajutorul limbajului de programare Python.

Cursuri sugerate după finalizarea modulelor de Python: