Intrebari frecvente

Q?

Cum se desfășoară cursurile online?

A.

Cursurile online au același format cu cele desfășurate în sala de curs și se bazează pe interacțiunea LIVE cu trainerii noștri.
Pentru participarea la cursurile online, cursanții au nevoie de computer cu sistem de operare Windows 10, conexiune stabilă la Internet, microfon și opțional cameră web.

Q?

Pot să echivalez competențele digitale din proba de bacalaureat?

A.

Cu certificarea IC3 recunoscută de Microsoft şi de Ministerul Educației Naționale se poate echivala proba de Competențe digitale la Examenul de Bacalaureat Național cu nivelul experimentat. ITLevel este centru autorizat de testare, fapt ce permite organizarea cursurilor și examenelor IC3-GS5.

Q?

Cum mă pot înscrie?

A.

Rezervările se pot face online completând formularul din secțiunea ÎNSCRIERE de pe site sau telefonic prin apel la numărul 0751011391. Ulterior rezervării, pentru finalizarea înscrierii este necesară efectuarea plății și completarea contractului.

Q?

Cursanții trebuie să aibă cunoștinte de limba engleză?

A.

Cursanții nu trebuie să aibă cunostințe de limba engleză înainte de a se înscrie la cursurile de programare și IT, însă pe parcursul modulelor vor asimila multe cuvinte și expresii.
Pentru cei care vor să învețe limba engleză, le sugerăm cursurile noastre de limbi străine.

Q?

De ce ar trebui copilul meu să învețe programare?

A.

Cunoștintele de programare sunt utile nu doar prin prisma unei viitoare cariere în domeniul IT, ci și datorită faptului că dezvoltă gândirea logică, ceea ce îl va ajuta pe parcursul școlii dar și în oricare altă carieră își va alege.

Q?

Care este numărul de cursanți dintr-o grupă?

A.

Numărul de cursanți din care este formată o grupă este între 4 și 8, atât la sediu cât și online.

Q?

Care este limbajul de programare recomandat pentru adulții începători?

A.

Limbajul recomandat este Python.

Q?

De la ce varstă poate un copil să asimileze cunoștințe de programare?

A.

Vârsta minimă recomandată de noi este de 8 ani.

Q?

Care este ordinea recomandată în care copiii ar trebui învățate limbajele de programare?

A.

Limbajul recomandat este Scratch, deoarece beneficiază de o interfață grafică prietenoasă și oferă posibilitatea învățării conceptelor de programare necesare trecerii ulterioare la limbaje folosite în practică precum Python sau C++.

Q?

Copilul meu se poate înscrie după începerea cursurilor?

A.

Copiii se pot înscrie oricând pe parcursul unui an școlar, în funcție de locurile disponibile, însa vor avea nevoie de sprijin suplimentar pentru recuperarea lecțiilor pierdute.
Lucrând cu grupe mici, trainerii nostri le vor oferi copiilor sprijin personalizat și le vor indica resursele necesare pentru studiul individual.

Q?

Cursurile se adresează și adulților?

A.

Dispunem de o gamă variată de cursuri dedicată instruirii adulților.