Întrebări frecvente

Q?

Care sunt cele 5 avantaje unice ale cursurilor ITLevel? Cu ce se diferențiază?

A.

  1. Gamă variată de cursuri: Prin intermediul ofertei noastre educaționale, care cuprinde peste 25 de cursuri adresate atât începătorilor, cât și celor avansați, și activități axate pe tehnologiile viitorului, copiii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani au oportunitatea de a dezvolta abilități esențiale într-un mod captivant, pregătindu-se pentru cerințele în continuă schimbare ale pieței IT.

  2. Traineri de elită: Copiii beneficiază de instruire din partea experților cu cele mai înalte certificări în domeniul IT, de la doctori în informatică și olimpici internaționali, ceea ce îi inspiră să aspire la performanțe remarcabile.

  3. Metode avansate de predare și resurse moderne: Utilizăm metode de predare interactive și captivante, resurse de ultimă generație și cele mai recente informații din domeniul IT pentru a oferi tinerilor o experiență educațională creativă și inovatoare, cu accent pe obținerea certificărilor internaționale. În plus, promovăm dezvoltarea unei comunități dedicate în care tinerii pasionați de tehnologie pot să prospere într-un mediu interactiv și inspirațional, având oportunitatea de a exprima și împărtăși idei, încurajându-i astfel să exploreze noi orizonturi.

  4. Concursuri cu premii: Susținem excelența și organizăm competiții oficial recunoscute de către Ministerul Educației, oferind astfel o motivare puternică pentru copii să își pună în valoare realizările și să aspire la performanțe remarcabile. De asemenea, desfășurăm workshop-uri și evenimente la care cursanții noștri participă gratuit, contribuind astfel la dezvoltarea lor educațională. #campioniisuntaici

  5. Pregătire pentru o carieră de succes: Adoptăm un curriculum modular care permite o pregătire continuă pe parcursul mai multor ani, astfel încât tinerii să-și dezvolte abilitățile progresiv și să se pregătească pentru o carieră de succes în domeniul IT.

Q?

Când începe următoarea serie de cursuri?

A.

Cu excepția cursurilor care încep în lunile iunie și septembrie, celelalte serii de cursuri încep în funcție de numărul solicitărilor primite.

Q?

Participarea la evenimente este gratuită?

A.

Da, participarea la toate evenimentele noastre este gratuită. Lista evenimentelor poate fi consultată aici.

Q?

Concursurile organizate sunt recunoscute de Ministerul Educației?

A.

Încurajăm performanța și implicarea prin organizarea de concursuri cu premii, oferind participarea gratuită pentru toți cei interesați. Fiecare participant care prezintă proiecte valide și originale primește o diplomă în semn de recunoaștere a efortului și realizărilor lor.
Concursul Național “CGame – poveste și provocare” este inclus în calendarul Competițiilor Naționale al Ministerului Educației.
Lista concursurilor poate fi consultată aici.

Q?

Aveți și cursuri de pregătire pentru examene internaționale?

A.

Da, consultatați aici lista certificărilor internaționale în domeniul IT.

Q?

Primesc un certificat la finalul modulelor de curs?

A.

Da, la finalul modulelor de curs, după evaluarea cunoștințelor, va fi eliberat un certificat de participare la curs.

Q?

Ce se întâmplă dacă lipsesc de la un curs?

A.

Nu este recomandat să lipsești de la curs, deoarece la fiecare curs se învață lucruri importante. Dacă este inevitabilă această situație, vei primi întotdeauna materialele de la cursul de la care ai lipsit și vei putea face o recapitulare împreună cu colegii la cursul următor. Pe lângă aceasta, vei avea acces la grupul de whatsapp unde vei putea comunica cu colegii pentru a afla detalii legate de ședința de curs la care ai lipsit.

Q?

Dacă nu îți place?

A.

Vă garantăm restituirea sumei plătite după prima ședință.

Q?

Cum se desfășoară cursurile online?

A.

Cursurile online oferă un aspect important în ceea ce privește accesibilitatea și se bazează pe interacțiunea LIVE cu trainerii noștri.
La noi, cursurile online păstrează același format ca și cele la sala de clasă, asigurându-ne că experiența de învățare este similară. Lucrăm cu grupe mici de cursanți și avem traineri de top cu experiență, care știu cum să interacționeze cu copiii și să prezinte noțiunile într-o atmosferă prietenoasă și profesională.

Q?

Pot să echivalez competențele digitale din proba de bacalaureat?

A.

Cu certificarea IC3 recunoscută de Microsoft şi de Ministerul Educației Naționale se poate echivala proba de Competențe digitale la Examenul de Bacalaureat Național cu nivelul experimentat. ITLevel este centru autorizat de testare, fapt ce permite organizarea cursurilor și examenelor IC3-GS5.

Q?

Cum mă pot înscrie?

A.

Rezervările se pot face online completând formularul din secțiunea ÎNSCRIERE de pe site sau telefonic prin apel la numărul 0751011391. Ulterior rezervării, pentru finalizarea înscrierii este necesară efectuarea plății și completarea contractului.

Q?

Cursanții trebuie să aibă cunoștinte de limba engleză?

A.

Cursanții nu trebuie să aibă cunoștințe de limba engleză înainte de a se înscrie la cursurile de programare și IT, însă pe parcursul modulelor vor asimila multe cuvinte și expresii.

Q?

De ce ar trebui copilul meu să învețe programare?

A.

Pregătirea pentru viitorul digital: Tehnologia și digitalizarea sunt tot mai prezente în toate aspectele vieții noastre. Cunoștințele de programare oferă copilului o înțelegere mai profundă a tehnologiei și a modului în care funcționează lumea digitală. Această pregătire îi oferă avantaje într-o societate din ce în ce mai orientată spre tehnologie și îi deschide uși într-o gamă variată de cariere, indiferent de domeniu.

Q?

Care este numărul de cursanți dintr-o grupă?

A.

Numărul de cursanți din care este formată o grupă este între 4 și 8.
La ITLevel, lucrăm cu grupe mici de cursanți, ceea ce ne permite să adaptăm conceptele de predare într-un mod adecvat și corespunzător nevoilor și caracteristicilor individuale ale fiecărui cursant. Ne angajăm să susținem progresul și succesul fiecărui cursant într-un mediu de învățare favorabil și stimulant.

Q?

Care este limbajul de programare recomandat pentru adulții începători?

A.

Limbajul recomandat este Python.

Q?

De la ce varstă poate un copil să asimileze cunoștințe de programare?

A.

Vârsta minimă recomandată de noi este de 8 ani.

Q?

Care este ordinea recomandată în care copiii ar trebui învățate limbajele de programare?

A.

Limbajul recomandat este Scratch, deoarece beneficiază de o interfață grafică prietenoasă și oferă posibilitatea învățării conceptelor de programare necesare trecerii ulterioare la limbaje folosite în practică precum Python sau C++.

Q?

Copilul meu se poate înscrie după începerea cursurilor?

A.

Copiii se pot înscrie oricând pe parcursul unui an școlar, în funcție de locurile disponibile, însa vor avea nevoie de sprijin suplimentar pentru recuperarea lecțiilor pierdute.
Lucrând cu grupe mici, trainerii nostri le vor oferi copiilor sprijin personalizat și le vor indica resursele necesare pentru studiul individual.

Q?

Cursurile se adresează și adulților?

A.

Dispunem de o gamă variată de cursuri dedicată instruirii adulților (vezi cursurile).