App Inventor – Aplicatia ta mobila

Topic: App Inventor: Magia jocurilor pe mobil
Vârstă cursanți: 9 - 13 ani
Durată modul: 12 ore (8 ședințe)
Structură curs: 4 Module (Începător / Mediu / Avansat / Experimentat)
Platformă: MIT App Inventor
Număr cursanți: 4 - 8
Preț: Listă prețuri
Număr cursanți: 4 - 8
Program: Luni - Vineri: 19.00-20.30; Duminică: 16.00-17.30, 17.30-19.00, 19.00-20.30
Trainer: Luminița Defta (vezi descriere)

Descriere curs: "Învață, explorează, creează - dezvoltă-ți aplicațiile mobile cu App Inventor!"

App Inventor deschide lumea încântătoare a programării dispozitivelor mobile Android, folosind o interfaţă grafică, asemănătoare cu cea din Scratch şi StarLogo TNG.

În cadrul cursului, copiii vor utiliza platforma App Inventor pentru a învăța să scrie cod printr-o abordare prietenoasă și creativă, folosind blocuri grafice. Vor crea propriile aplicații și jocuri interactive, care implică navigarea printre obstacole și explorarea mediului înconjurător, adăugând funcționalități precum sunete, imagini, vibrații, butoane, tastaturi, liste, etichete, notificări etc. Totodată, copiii vor învăța despre concepte importante de programare, precum variabilele locale și globale, comenzi și expresii, evenimente, cicluri repetitive și condiționale. Ei vor avea oportunitatea să-și testeze propriile programe și să corecteze erorile pe care le întâlnesc.

Pentru teste se vor folosi atât emulatoare cât şi telefoane, tablete Android și roboţei educaţionali, o modalitate foarte bună de a te scufunda în lumea interesantă a STEM. Interacțiunea cu roboțeii educaționali se va realiza prin adresarea de comenzi folosind protocolul bluetooth către 3 motoare distincte, senzori de distanță și culoare, precum și senzori privind gradul de înclinare.

Cursurile sunt predate de către traineri doctori în informatică care posedă toate abilitățile pe care le caută angajatorii de top, cu foarte multă pasiune pentru programare pe care o transmit și cursanților.
Ceea ce ne face diferiți este pasiunea pentru tehnologie, abilitatea și experiența practică a trainerilor noștri, pregătirea cursanților într-un mod interactiv și alegerea acelor teme strict necesare pentru o cunoașterea inițială eficientă.

"Programarea este o modalitate de a da viață ideilor noastre și de a construi viitorul digital."

Beneficii pentru copii:

 • dezvoltarea gândirii logice și analitice;
 • stimularea creativității și exprimării personale;
 • inspirarea pasiunii pentru tehnologie și IT;
 • crearea de aplicații și jocuri;
 • distracție și satisfacție;
 • dobândirea cunoștințelor fundamentale de programare;
 • dezvoltarea abilităților de colaborare.

Conceptele de predare sunt adaptate într-un mod adecvat și corespunzător în funcție de vârsta și nivelul de dezvoltare al cursanților, în conformitate cu nevoile și caracteristicile individuale ale acestora.

*Pentru participarea la cursurile online, cursanții au nevoie de computer cu sistem de operare a cărui versiune să fie minim Windows 10, conexiune stabilă la Internet, microfon și cameră web.
Pentru o bună desfășurare a cursului este important să aveți cont pe site-ul https://login.appinventor.mit.edu/login unde trebuie să introduceți email-ul dumneavoastră. Pentru teste se vor folosi atât emulatoare cât și telefoane sau tablete Android.

Concepte învățate: interfața cu utilizatorul, selectarea componentelor, editorul de blocuri, componente de bază (Button, CheckBox, Label, ListPicker, Screen, TextBox, TinyDB), componente de tip senzor (AccelerometerSensor, LocationSensor, OrientationSensor), variabile, blocuri de definire, handler de evenimente, comenzi și expresii, aranjarea elementelor pe ecran (orizontalArrangement, VerticalArrangement, TabletArrangement), manipularea stării componentelor, evenimente ale butoanelor (Click, ongClick, GetFocus, LostFocus), comentarii, design-ul interfeţei.

Datorită faptului că fiecare ședință are o componentă practică, acest curs este un generator de experiență reală, iar la finalul celor 4 module, pe lângă certificatul de participare, copiii vor avea propriul portofoliu de jocuri şi aplicaţii mobile Android, precum şi aplicaţii de control al acțiunilor roboţeilor cu ajutorul limbajului de programare App Inventor.

Joc în App Inventor


Formular de înscriere la cursul de App Inventor

  Pentru completarea contractului și emiterea facturii.

  Pentru elevii școlilor cu care ITLevel are Acord de parteneriat (vezi lista școlilor partenere).

  *Câmpuri obligatorii

  IMPORTANT! Un răspuns negativ în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal nu ne va permite înscrierea la cursurile ITLevel.

   

  Vă așteptăm cu entuziasm la ITLevel pentru a transforma împreună pasiunea în performanță!

  ×