App Inventor – Aplicatia ta mobila!

Topic: Dezvoltare de jocuri pe mobil
Nivel: Începător/Mediu/Avansat/Experimentat
Structură curs: 4 Module
Platformă: MIT App Inventor
Nr. copii: 6 copii/grupă
Preț: Listă prețuri
Program: Marți: 19.00-20.30; Miercuri: 17.20-18.50; Duminică: 16.00-17.30
Trainer: Tiberiu Iacob (vezi descriere); Luminița Defta (vezi descriere)

Descriere curs: App Inventor deschide lumea încântătoare a programării dispozitivelor mobile Android.
App Inventor folosește o interfaţă grafică, asemănătoare cu cea din Scratch şi StarLogo TNG, care permite utilizatorilor să așeze obiectele vizuale pentru a crea o aplicație pentru dispozitive Android.
Copiii vor crea propriile jocuri și aplicații cu sunete, imagini, vibrații, diverse funcționalităţi, butoane, tastaturi, liste, etichete, notificări etc.
Pentru teste se vor folosi atât emulatoare cât şi telefoane, tablete Android și roboţei educaţionali. Interacțiunea cu roboțeii educaționali se va realiza prin adresarea de comenzi folosind protocolul bluetooth către 3 motoare distincte, senzori de distanță și culoare, precum și senzori privind gradul de înclinare.

Cursul este compus din 4 Module a câte 8 ședințe fiecare.

Beneficii pentru copii:

  • vor dezvolta gândirea algoritmică;
  • vor dobândi cunoștințe fundamentale de programare;
  • lucru în echipă la realizarea de proiecte;
  • vor deprinde înțelegerea de bază a conținuturilor în limba engleză.

Concepte învățate: Copiii fac primii pași în programare. Aceștia vor învăța concepte de bază în programare: blocuri de program, comenzi și expresii, gestionarea evenimentelor, design-ul interfeţei.
Datorită faptului că fiecare ședință are o componentă practică, acest curs este un generator de experiență reală, iar la finalul celor 3 module, pe lângă fișa de evaluare și certificatul de participare, copiii vor avea propriul portofoliu de jocuri şi aplicaţii mobile Android, precum şi aplicaţii de control al acțiunilor roboţeilor cu ajutorul limbajului de programare App Inventor.

Cursuri sugerate după finalizarea modulelor de App Inventor: