Curs IC3

Topic: Curs IC3-GS5
Structură curs: 2 Module
Platformă: Microsoft Windows/Office
Nr. copii: 6 copii/grupă
Preț: Listă prețuri
Program: Duminică: 8.30-10.00
Traineri: Tiberiu Iacob (vezi descriere); Luminița Defta (vezi descriere)

Descriere: ITLevel este Centru autorizat de testare Certiport (CATC), fapt ce permite organizarea cursurilor și examenelor IC3-GS5 (Internet and Computing Core Certification – Global Standard 5) și MTA (Microsoft Technology Associate) în vederea obținerii certificărilor internaţionale în domeniul IT.

GS5 (Global Standard 5) este un standard recunoscut la nivel internaţional pentru alfabetizarea digitală şi reflectă cele mai relevante competenţe, atât pentru cei din sistemul de învățământ, cât și pentru comunitatea largă.

Certificarea IC3-GS5 oferă elevilor, studenţilor, precum și angajaților cunoştinţele necesare utilizării calculatoarelor personale şi a Internetului.

Cu certificarea IC3 recunoscută de Microsoft şi de Ministerul Educației Naționale se poate echivala la Examenul de Bacalaureat proba de Competențe digitale cu nivelul Experimentat.

Certificarea IC3-GS5 constă din 3 examene distincte care se susţin online:

    1. Bazele utilizării calculatorului - include înțelegerea fundamentală a hardware-ului și software-ului calculatoarelor, a sistemelor de operare și perifericelor și modul de depanare.
    2. Aplicaţii cheie - înglobează aplicațiile curent folosite privind prelucrarea de text, foi de calcul și crearea de prezentări, cât și caracteristicile generale ale tuturor aplicațiilor.
    3. Activităţi online - acoperă competențe necesare pentru lucrul pe internet sau în rețele.

Cursul este compus din 2 Module a câte 8 ședințe fiecare.

Examenele se susțin în limba română, engleză, franceză, germană sau spaniolă. Un examen conține aproximativ 45 de întrebări și durează 50 de minute iar rezultatul este afişat imediat după susţinerea acestuia. Examenele pot fi promovate în orice ordine și în orice interval de timp. Pentru obţinerea certificării este necesară promovarea tuturor celor 3 examene. Certificatul este expediat gratuit direct din SUA și conține elemente de autenticitate printr-o hologramă autentică.