Scratch – Creeaza-ti jocul!

Topic: Limbajul Scratch: Creează-ți jocul!
Vârstă cursanți: 8 - 12 ani
Durată modul: 12 ore (8 ședințe)
Structură curs: 3 Module (Începător / Mediu / Avansat)
Platformă: MIT Scratch
Nr. copii: 4-8 copii/grupă
Preț: Listă prețuri
Număr cursanți: 4 - 8
Program: Luni - Vineri: 19.00-20.30; Duminică: 16.00-17.30, 17.30-19.00, 19.00-20.30
Trainer: Luminița Defta (vezi descriere)

Descriere curs: "Programator, animator, creator - Învață Scratch și deschide-ți noi orizonturi!"

Scratch este limbajul care îți deschide ușa spre lumea programării și a creativității digitale.
Limbajul de programare Scratch are ca scop inițierea în programare folosind o interfață vizuală intuitivă, bazată pe blocuri colorate, ușor de înțeles și de utilizat, fiind un instrument util în dobândirea principalelor concepte de programare, prin crearea de animații și jocuri.

Cursul de Scratch oferă copiilor o experiență captivantă de programare prin utilizarea blocurilor grafice pentru a crea cod. Ei vor programa povești interactive și jocuri educative, navigând printre obstacole și medii înconjurătoare bogate în imagini, sunete și animații. Vor explora desenele pe calculator, bucurându-se de forme și culori. Vor avea șansa să efectueze experimente virtuale și să-și împărtășească creațiile în comunitatea online. Totodată, copiii vor învăța să folosească variabile pentru stocarea datelor, secvențe, evenimente, cicluri repetitive și condiționale, își vor testa programul și își vor corecta erorile.
Pentru teste se vor folosi roboţei educaţionali, o modalitate foarte bună de a te scufunda în lumea interesantă a STEM. Interacțiunea cu roboțeii educaționali se va realiza prin adresarea de comenzi folosind protocolul bluetooth către 3 motoare distincte, senzori de distanță și culoare, precum și senzori privind gradul de înclinare.

Cursurile sunt predate de către traineri doctori în informatică care posedă toate abilitățile pe care le caută angajatorii de top, cu foarte multă pasiune pentru programare pe care o transmit și cursanților.
Ceea ce ne face diferiți este pasiunea pentru tehnologie, abilitatea și experiența practică a trainerilor noștri, pregătirea cursanților într-un mod interactiv și alegerea acelor teme strict necesare pentru o cunoașterea inițială eficientă.

"Programarea îți oferă puterea de a crea lumi și povești."

Beneficii pentru copii:

 • dezvoltarea gândirii logice și analitice;
 • stimularea creativității și exprimării personale;
 • inspirarea pasiunii pentru tehnologie și IT;
 • crearea de aplicații și jocuri;
 • distracție și satisfacție;
 • dobândirea cunoștințelor fundamentale de programare;
 • dezvoltarea abilităților de colaborare;
 • se studiază în școală și respectă programa școlară.

Conceptele de predare sunt adaptate într-un mod adecvat și corespunzător în funcție de vârsta și nivelul de dezvoltare al cursanților, în conformitate cu nevoile și caracteristicile individuale ale acestora.

*Pentru participarea la cursurile online, cursanții au nevoie de computer cu sistem de operare a cărui versiune să fie minim Windows 10, conexiune stabilă la Internet, microfon și cameră web.
Pentru o bună desfășurare a cursului este important să aveți instalat programul în care lucrăm. Link-ul de unde puteți descărca Scratch este: https://scratch.mit.edu/download.

Concepte învățate: interfața (scena, personaje, blocuri și zona de program-script, costume, sunete, meniul și bara de instrumente), blocuri (Evenimente, Control, Mișcare, Aspect, Sunet, Penița, Date, Senzori, Operatori, Blocuri personalizate), variabile și operatori, instrucțiuni (if/if-else, repeat, repeat until, forever), condiții, bucle, șiruri, tablouri și funcții, liste, conectivitatea cu periferice pentru a realiza aplicații interactive tip realitate augmentată.

Datorită faptului că fiecare ședință are o componentă practică, acest curs este un generator de experiență reală, iar la finalul celor 3 module, pe lângă certificatul de participare, copiii vor avea propriul portofoliu de jocuri şi aplicaţii, precum şi aplicaţii de control al acțiunilor roboţeilor cu ajutorul limbajului de programare Scratch.

Joc în Scratch


Formular de înscriere la cursul de Jocuri în Scratch

  Pentru completarea contractului și emiterea facturii.

  Pentru elevii școlilor cu care ITLevel are Acord de parteneriat (vezi lista școlilor partenere).

  *Câmpuri obligatorii

  IMPORTANT! Un răspuns negativ în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal nu ne va permite înscrierea la cursurile ITLevel.

  Vă așteptăm cu entuziasm la ITLevel pentru a transforma împreună pasiunea în performanță!

  ×