Retele de calculatoare

Topic: Rețele de calculatoare
Durată modul: 12 ore (8 ședințe)
Structură curs: 4 Module
Preț: Listă prețuri adulți
Program: Miercuri - Joi: 19.00-20.30
Traineri: Tiberiu Iacob (vezi descriere); Cristian Ștefan (vezi descriere); Ciprian Sebestyen (vezi descriere)

Descriere curs: "Conectează-te la lumea digitală prin cunoașterea rețelelor de calculatoare!"

Rețelele de calculatoare sunt sisteme de interconectare a mai multor dispozitive și calculatoare pentru a permite schimbul eficient de informații și resurse între ele. Ele facilitează comunicarea, partajarea fișierelor și accesul la servicii și resurse comune, cum ar fi imprimantele și serverele. Rețelele de calculatoare pot fi de dimensiuni variate, de la rețele locale (LAN) pentru interconectarea dispozitivelor într-un spațiu restrâns, până la rețele extinse (WAN) care interconectează locații geografice distante. Aceste rețele au un rol esențial în permiterea colaborării și accesului la informații în lumea modernă, fiind fundamentale pentru comunicarea și conectarea la internet.

Pe parcursul cursului de rețele de calculatoare, cursanții vor învăța despre conceptele fundamentale ale rețelelor, configurarea și administrarea acestora, protocoalele de comunicație, precum și măsurile de securitate. Scopul este să dezvolte abilități pentru proiectarea, implementarea și administrarea eficientă a rețelelor de calculatoare într-un mediu real.

Pentru participarea la cursul de Ethical Hacking, este necesară parcurgerea cursurilor de Sisteme de operare și Rețele de calculatoare.

Cursurile sunt predate de către traineri doctori în informatică sau experți cu cele mai înalte certificări în IT, care posedă toate abilitățile pe care le caută angajatorii de top, cu foarte multă pasiune pe care o transmit și cursanților.
Ceea ce ne face diferiți este pasiunea pentru tehnologie, abilitatea și experiența practică a trainerilor noștri și pregătirea cursanților într-un mod interactiv și alegerea acelor teme strict necesare pentru o cunoașterea inițială eficientă.

"Rețelele de calculatoare ne permit să construim o lume în care distanța nu mai este o barieră pentru comunicare și colaborare."

Acest curs acoperă următoarele subiecte:

 • clasificarea rețelelor de calculatoare;
 • componentele unei rețele de calculatoare;
 • arhitectura rețelelor și adresarea IP;
 • tehnologii și protocoale de comunicație;
 • servicii de rețea;
 • calitatea serviciilor de rețea;
 • noțiuni privind securitatea rețelelor de date;
 • principii de depanare a celor mai cunoscute protocoale.

Beneficii pentru cursanți:

 • înțelegerea rețelelor și a infrastructurii IT;
 • competențe practice în configurarea și gestionarea rețelelor;
 • abilități de diagnosticare și rezolvare a problemelor de rețea;
 • dezvoltarea competențelor de securitate cibernetică;
 • pregătirea pentru obținerea unor certificări internaționale;
 • pregătirea pentru viitorul digital;
 • pregătirea pentru o carieră de succes.

La finalul cursului, cursanții vor primi certificat de participare.

Conceptele de predare sunt adaptate într-un mod adecvat și corespunzător în funcție de nivelul de dezvoltare al cursanților, în conformitate cu nevoile și caracteristicile individuale ale acestora.

*Pentru participarea la cursurile online, cursanții au nevoie de computer cu sistem de operare a cărui versiune să fie minim Windows 10, conexiune stabilă la Internet, microfon și cameră web.


Formular de înscriere

  Pentru completarea contractului și emiterea facturii.

  Pentru partenerii ITLevel (vezi lista partenerilor).

  *Câmpuri obligatorii

  IMPORTANT! Un răspuns negativ în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal nu ne va permite înscrierea la cursurile ITLevel.

  Vă așteptăm la ITLevel pentru a transforma împreună pasiunea în performanță!

  ×