Tehnologii Cloud

Topic: Tehnologii Cloud: Puterea din nori
Vârstă cursanți: 14 - 18 ani
Durată modul: 12 ore (8 ședințe)
Structură curs: 2 Module (Începător / Avansat)
Platformă: Azure
Preț: Listă prețuri
Număr cursanți: 4 - 8
Program: Luni - Vineri: 19.00-20.30
Trainer: Tiberiu Iacob (vezi descriere); Cristian Ștefan (vezi descriere)

Descriere curs: "Tehnologiile Cloud, cheia către viitorul digital - Conectează-te, Inovează, Transformă!"

Tehnologiile Cloud reprezintă un set de servicii și infrastructuri de calcul și stocare de date, accesibile prin internet. Ele permit utilizatorilor să acceseze și să utilizeze resursele de calcul și stocare de la distanță, fără a fi necesar să dețină fizic hardware-ul sau să instaleze software-ul local. Aceste tehnologii oferă o abordare flexibilă și scalabilă pentru gestionarea datelor și aplicațiilor, permițând utilizatorilor să plătească doar pentru resursele pe care le utilizează, reducând costurile și îmbunătățind eficiența.

Pe parcursul cursului de Tehnologii Cloud, cursanții vor învăța despre conceptele și serviciile cloud, cum ar fi stocarea și prelucrarea datelor prin intermediul internetului. Vor dobândi cunoștințe practice privind implementarea, configurarea și administrarea infrastructurilor cloud, precum și aspecte legate de securitatea datelor și a aplicațiilor în mediul cloud. De asemenea, vor explora automatizarea și instrumentele de monitorizare în contextul cloud. Cursanții vor fi pregătiți să ia decizii informate referitoare la migrarea în cloud și vor avea oportunitatea să pună în practică diverse proiecte la scară redusă, în scop pedagogic, reflectând situații frecvent întâlnite în mediul real. Scopul acestui curs este să ofere participanților competențele necesare pentru a utiliza și gestiona eficient tehnologiile cloud în diverse aplicații și contexte de afaceri.

Cursurile sunt predate de către traineri doctori în informatică sau experți cu cele mai înalte certificări în IT, care posedă toate abilitățile pe care le caută angajatorii de top, cu foarte multă pasiune pe care o transmit și cursanților.
Ceea ce ne face diferiți este pasiunea pentru tehnologie, abilitatea și experiența practică a trainerilor noștri, pregătirea cursanților într-un mod interactiv în domeniul IT și alegerea acelor teme strict necesare pentru o cunoașterea inițială eficientă.

"Cloudul este un catalizator al transformării digitale, deschizând noi orizonturi pentru afaceri și schimbând modul în care interacționăm cu tehnologia."

Acest curs cuprinde următoarele subiecte:

 • conceptul de cloud computing;
 • modelele de servicii oferite;
 • principalele tipuri de implementări practice;
 • mașini virtuale și putere de procesare;
 • stocare de date în cloud;
 • rețele virtuale;
 • managementul resurselor și al accesului la resurse;
 • concepte de devops și programare în cloud;
 • aplicații web gazduite în cloud;
 • servicii de tip Bot și Iot;
 • securitatea și integritatea datelor în cloud;
 • automatizări folosind powershell.

Pentru participarea la curs este necesară parcurgerea cursurilor de Sisteme de operare (nivel avansat, 4 Module) și Rețele de calculatoare (nivel mediu, minim 2 Module).

Beneficii pentru cursanți:

 • acces la cunoștințe și competențe de ultimă generație;
 • abilități practice în configurarea, administrarea și utilizarea platformelor și serviciilor cloud;
 • oportunități profesionale.

La finalul cursului, cursanții vor primi certificat de participare.

*Pentru participarea la cursurile online, cursanții au nevoie de computer cu sistem de operare a cărui versiune să fie minim Windows 10, conexiune stabilă la Internet, microfon și cameră web.


Formular de înscriere la cursul de Tehnologii Cloud

  Pentru completarea contractului și emiterea facturii.

  Pentru elevii școlilor cu care ITLevel are Acord de parteneriat (vezi lista școlilor partenere).

  *Câmpuri obligatorii

  IMPORTANT! Un răspuns negativ în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal nu ne va permite înscrierea la cursurile ITLevel.

  Vă așteptăm la ITLevel pentru a transforma împreună pasiunea în performanță!

  ×