Smart Home si IoT

Topic: Smart Home și IoT
Nivel: Începător
Structură curs: 1 Modul
Platformă: Tplink KASA / Altele
Nr. copii: 6-8 copii/grupă
Preț: Listă prețuri
Program: Luni - Vineri: 19.00-20.30
Trainer: Cristian Ștefan (vezi descriere)

Descriere curs: Apariția echipamentelor inteligente, capabile să se conecteze la Internet, a adus un nou nivel de confort în locuințele sau birourile secolului XXI. Astfel, aparatele electrice (bec, priză, întrerupător), electrocasnice (cafetiera, aerul condiționat, frigiderul ori termostatul), diverși senzori (lichide, fum, mișcare) sau sistemele de supraveghere video devin componente din rețeaua de date, accesibile de oriunde și programabile după necesitățile utilizatorului. Sunt posibile scenarii complexe (aprinderea/stingerea luminilor la o anumită oră, variația temperaturii în funcție de prezența locatarilor, declanșarea sistemelor de irigație etc.) cu ajutorul instrumentelor gratuite.
În cadrul cursului vor fi prezentate diverse astfel de tehnologii, modalități eficiente de integrare a lor dar și măsuri de securizare pentru a preveni accesul neautorizat.
Cursurile sunt predate de către traineri experți în IT, cu foarte multă pasiune, pe care o transmit și cursanților.
Ceea ce ne face diferiți este abilitatea și experiența practică a trainerilor noștri, pregătirea cursanților într-un mod interactiv în domeniul IT și alegerea acelor teme strict necesare pentru o cunoașterea inițială eficientă.

Beneficii pentru copii:

 • vor explora universul IoT și vor cunoaște avantajele acestuia;
 • vor învăța să configureze elemente IoT accesibile ca preț;
 • vor controla echipamente inteligente cu vocea.

Structură curs/Cerințe: Cursul este compus dintr-un Modul cu 12 ore (8 ședințe).

  M1: Nivel Începător - Pentru participarea la curs, sunt necesare cunoștințe minime de Rețele de calculatoare.

Concepte învățate: noțiuni de bază despre rețele de calculatoare; Internetul ca rețea de rețele, conceptul de IoT; Smart Home/Building și viața în era digitală; ecosistemul Tplink KASA - componente și configurare; integrarea elementelor KASA în platforma Google Home; sistemul de scenarii IFTTT, interacțiuni externe (email etc.); analiza unui sistem integrat; KNX și modbus; securizarea infrastructurilor IoT de domiciliu; managementul IoT în cloud.
Datorită faptului că fiecare ședință are o componentă practică, acest curs este un generator de experiență reală, iar la finalul cursului, copiii vor primi certificat de participare.


Formular de înscriere la cursul de Smart Home și IoT

  Pentru completarea contractului și emiterea facturii.

  Pentru elevii școlilor cu care ITLevel are Acord de parteneriat (vezi lista școlilor partenere).

  *Câmpuri obligatorii

  IMPORTANT! Un răspuns negativ în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal nu ne va permite înscrierea la cursurile ITLevel.

  *Pentru participarea la cursurile online, cursanții au nevoie de computer cu sistem de operare Windows 10, conexiune stabilă la Internet, microfon și opțional cameră web.

  Vă așteptăm cu pasiune la ITLevel!

  La ITLevel punem accent pe performanță!🏆