Smart Home si IoT

Topic: Smart Home și IoT: Secretele caselor cool
Vârstă cursanți: 11 - 18 ani
Durată modul: 12 ore (8 ședințe)
Structură curs: 1 Modul (Începător)
Platformă: Tplink KASA / Altele
Preț: Listă prețuri
Număr cursanți: 4 - 8
Program: Luni - Vineri: 19.00-20.30
Trainer: Cristian Ștefan (vezi descriere)

Descriere curs: "Transformă casa ta într-un cămin inteligent - Descoperă puterea IoT și bucură-te de confortul și eficiența tehnologiei smart home!"

Smart Home și IoT (Internet of Things) reprezintă domenii tehnologice în care dispozitivele inteligente și senzorii sunt conectați la internet, permițând comunicarea și interacțiunea între ele și cu utilizatorii. Scopul este de a crea un mediu automatizat și conectat, în care diverse echipamente și obiecte pot fi controlate și monitorizate de la distanță, oferind confort, eficiență și funcționalități inteligente.

În cadrul cursului de Smart Home și IoT, cursanții vor explora conceptele și tehnologiile din domeniul caselor inteligente și al Internet of Things (IoT). Vor dobândi cunoștințe practice despre conectarea dispozitivelor inteligente și senzorilor într-un sistem inteligent, precum și controlul acestora prin intermediul rețelei, luând în considerare și măsurile de securizare pentru a preveni accesul neautorizat. Vor explora diverse aplicații și scenarii pentru casele inteligente, cum ar fi iluminatul inteligent, sistemele de securitate, controlul temperaturii și al energiei, dispozitivele de divertisment și altele. Vor învăța despre tehnologiile de comunicare utilizate în IoT, cum ar fi Wi-Fi, Bluetooth etc. Scopul acestui curs este să ofere participanților cunoștințele necesare pentru a înțelege, configura și administra sistemele Smart Home și IoT, permițându-le să creeze și să optimizeze un mediu inteligent și conectat în propria locuință sau birou.

Cursurile sunt predate de către traineri doctori în informatică care posedă toate abilitățile pe care le caută angajatorii de top, cu foarte multă pasiune pe care o transmit și cursanților.
Ceea ce ne face diferiți este pasiunea pentru tehnologie, abilitatea și experiența practică a trainerilor noștri, pregătirea cursanților într-un mod interactiv în domeniul IT și alegerea acelor teme strict necesare pentru o cunoașterea inițială eficientă.

"Smart Home nu înseamnă doar să controlezi dispozitivele tale de la distanță, ci să creezi o casă mai comodă, mai sigură și mai sustenabilă."

Pentru participarea la curs sunt necesare cunoștințe minime de Rețele de calculatoare.

Beneficii pentru cursanți:

 • înțelegerea tehnologiei Smart Home și IoT;
 • cunoașterea dispozitivelor și soluțiilor Smart Home;
 • gestionarea eficientă a resurselor, precum energie electrică, apă sau încălzire;
 • creșterea confortului și securități;
 • interdisciplinaritate și colaborare, cum ar fi IT, electronică, energie, securitate și design;
 • oportunități de carieră.

Conceptele de predare sunt adaptate într-un mod adecvat și corespunzător în funcție de vârsta și nivelul de dezvoltare al cursanților, în conformitate cu nevoile și caracteristicile individuale ale acestora.

Concepte învățate: conceptul de IoT; Smart Home/Building și viața în era digitală; ecosistemul Tplink KASA - componente și configurare; integrarea elementelor KASA în platforma Google Home; sistemul de scenarii IFTTT, interacțiuni externe (email etc.); analiza unui sistem integrat; KNX și modbus; securizarea infrastructurilor IoT de domiciliu; managementul IoT în cloud.

Datorită faptului că fiecare ședință are o componentă practică, acest curs este un generator de experiență reală, iar la finalul cursului, cursanții vor primi certificat de participare.


Formular de înscriere la cursul de Smart Home și IoT

  Pentru completarea contractului și emiterea facturii.

  Pentru elevii școlilor cu care ITLevel are Acord de parteneriat (vezi lista școlilor partenere).

  *Câmpuri obligatorii

  IMPORTANT! Un răspuns negativ în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal nu ne va permite înscrierea la cursurile ITLevel.

  Vă așteptăm cu entuziasm la ITLevel pentru a transforma împreună pasiunea în performanță!

  ×