Bazele securitatii cibernetice

Topic: Securitate cibernetică: Cum să-ți protejezi datele?
Vârstă cursanți: 14 - 18 ani
Durată modul: 12 ore (8 ședințe)
Structură curs: 1 Modul (Începător)
Preț: Listă prețuri
Număr cursanți: 4 - 8
Program: Miercuri - Joi: 19.00-20.30
Trainer: Petru Kovaci (vezi descriere); Tiberiu Iacob (vezi descriere); Cristian Ștefan (vezi descriere)

Descriere curs: "Securitatea cibernetică, zidul digital al protecției tale - Protejează, Detectează, Contracarează!"

Securitatea cibernetică reprezintă un domeniu tehnologic care are ca obiectiv protejarea sistemelor informatice, rețelelor și datelor împotriva atacurilor cibernetice și a amenințărilor informatice. Scopul principal al securității cibernetice este asigurarea confidențialității, integrității și disponibilității informațiilor, precum și prevenirea accesului neautorizat și evitarea deteriorării sistemelor și datelor. Aceasta implică implementarea de strategii, politici și tehnologii pentru a contracara amenințările cibernetice și pentru a proteja infrastructurile și informațiile sensibile împotriva oricăror incidente de securitate.

Pe parcursul desfășurării cursului de securitate cibernetică, cursanții vor învăța despre principiile și tehnologiile esențiale pentru protejarea sistemelor informatice și rețelelor împotriva atacurilor cibernetice. Vor dobândi cunoștințe practice legate de identificarea și gestionarea vulnerabilităților, implementarea măsurilor de securitate, monitorizarea și detecția incidentelor de securitate. Vor explora diverse tipuri de amenințări cibernetice și vor învăța cum să prevină și să reacționeze la acestea. Scopul acestui curs este să ofere participanților competențele necesare pentru a proteja eficient infrastructurile informatice și datele împotriva atacurilor cibernetice și pentru a asigura securitatea mediului digital.

Cursurile sunt predate de către traineri doctori în informatică sau experți cu cele mai înalte certificări, care posedă toate abilitățile pe care le caută angajatorii de top, cu foarte multă pasiune, pe care o transmit și cursanților.
Ceea ce ne face diferiți este pasiunea pentru tehnologie, abilitatea și experiența practică a trainerilor noștri, pregătirea cursanților într-un mod interactiv în domeniul securității cibernetice și alegerea acelor teme strict necesare pentru o cunoașterea inițială eficientă.

"Securitatea cibernetică este un joc în care adversarii devin din ce în ce mai inteligenți, dar cu soluții inovatoare și o viziune strategică, putem fi întotdeauna cu un pas înaintea lor."

Concepte învățate:

 1. Introducere în securitatea cibernetică. Amenințări cibernetice și tipuri de Hackeri.
 2. Invadarea privacy-ului. Ce știu și cum utilizează marile companii datele despre noi?
 3. Controlul parental în mediul online și bune practici pentru protejarea copiilor. Ghid de navigare web în siguranță. Certificate digitale.
 4. Managementul conturilor, parolelor și conexiunilor - ghid de bune practici privind securizarea accesului.
 5. Tehnici de hacking – phishing, protejare wifi, expunere device IoT, artificial intelligence.
 6. Protecția datelor cu caracter personal în mediul web – ghid de bune practici. Soluții de securitate a traficului și accesului web: VPN /VPS/ Proxy. Antivirus.
 7. Deep web – ce este? Cum putem accesa deep web? Protejarea identității pe deep web.
 8. Securizarea dispozitivelor mobile, riscurile folosirii dispozitivelor IoT. Feedback despre curs.

La finalul cursului, cursanții vor primi certificat de participare.

*Pentru participarea la cursurile online, cursanții au nevoie de computer cu sistem de operare a cărui versiune să fie minim Windows 10, conexiune stabilă la Internet, microfon și cameră web.

 

Formular de înscriere la cursul de Securitate cibernetică

  Pentru completarea contractului și emiterea facturii.

  Pentru elevii școlilor cu care ITLevel are Acord de parteneriat (vezi lista școlilor partenere).

  *Câmpuri obligatorii

  IMPORTANT! Un răspuns negativ în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal nu ne va permite înscrierea la cursurile ITLevel.

  Vă așteptăm la ITLevel pentru a transforma împreună pasiunea în performanță!

  ×