Robotica si STEM

Topic: Robotică și STEM: Micii exploratori în știință și tehnologie
Vârstă cursanți: 8 - 15 ani
Durată modul: 12 ore (8 ședințe)
Structură curs: 1 Modul
Platformă: Virtual Robotics Toolkit - se achiziționează o subscripție anuală (vezi detalii)
Preț: Listă prețuri
Număr cursanți: 4 - 8
Program: Online: Luni - Duminică: 19.00-20.30
Traineri: Robert Vădăstreanu (vezi descriere); Vlad Coneschi (vezi descriere)

Descriere curs: "Îmbrățișează curajul de a explora, creativitatea de a experimenta și pasiunea de a descoperi - Construiește-ți propriul robot inteligent și explorează lumea tehnologiei!"

Robotica constituie un domeniu inovator care integrează noțiuni de algoritmi, limbaje de programare, fizică și matematică. Construirea roboților necesită o înțelegere a modului în care robotul se mișcă și interacționează cu lumea exterioară.

Cursul de robotică oferă copiilor oportunitatea de a învăța despre proiectarea, construirea, programarea și testarea roboților EV3-G, utilizând simulatoare realiste și software de modelare 3D. Prin intermediul simulatoarelor, aceștia pot explora și dezvolta abilități similare cu cele utilizate în programarea roboților reali, folosind blocuri grafice sau interfețe intuitive pentru a programa acțiunile roboților.

Simulatoarele realiste oferă un mediu virtual sigur în care copiii pot testa și optimiza codul scris pentru roboți, eliminând riscurile de avarie a echipamentului fizic. De asemenea, le oferă posibilitatea de a crea modele tridimensionale ale roboților, inclusiv design-ul și dispunerea componentelor, pentru a testa și îmbunătăți funcționalitățile și mobilitatea acestora într-un mediu virtual detaliat. Această abordare permite copiilor să își dezvolte creativitatea și să exploreze opțiuni de proiectare într-un mod sigur înainte de a trece la construcția efectivă a roboților fizici.

Cursurile sunt predate de către traineri olimpici, medaliați la matematică și informatică, care au obținut locul 1 la etapa națională de robotică și au reprezentat România la etapele internaționale, cu foarte multă pasiune pentru robotică și programare pe care o transmit și cursanților.
Ceea ce ne face diferiți este pasiunea pentru tehnologie, abilitatea și experiența practică a trainerilor noștri și pregătirea cursanților într-un mod interactiv pentru participarea la concursuri.

"Robotica și STEM-ul (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) sunt catalizatori pentru inovație, explorare și descoperire. Ele ne conduc spre viitor și ne ajută să aducem ideile la viață."

Concepte învățate:

 1. Introducere în robotică prin prezentarea software și hardware
 2. Primele detalii tehnice despre construcția unui robot funcțional
 3. Utilizarea și programarea motoarelor
 4. Utilizarea și programarea diferitelor tipuri de senzori
 5. Folosirea structurilor de decizie și de repetare
 6. Utilizarea variabilelor și a tipurilor de date
 7. Scrierea unei funcții
 8. Programarea și crearea unui line follower


Beneficii pentru copii:

 • dezvoltarea abilităților de gândire critică și rezolvare a problemelor;
 • stimularea creativității și inovației;
 • încurajarea pasiunii pentru știință și tehnologie;
 • dezvoltarea abilităților de adaptare și flexibilitate;
 • distracție și satisfacție;
 • dezvoltarea abilităților de echipă și comunicare;
 • pregătirea pentru concursuri.

Datorită faptului că fiecare ședință are o componentă practică, acest curs este un generator de experiență reală, iar la finalul cursului, pe lângă certificatul de participare, copiii vor avea propriul portofoliu de aplicaţii pentru roboți.

Conceptele de predare sunt adaptate într-un mod adecvat și corespunzător în funcție de vârsta și nivelul de dezvoltare al cursanților, în conformitate cu nevoile și caracteristicile individuale ale acestora.

*Pentru participarea la cursurile online, cursanții au nevoie de computer cu sistem de operare a cărui versiune să fie minim Windows 10, conexiune stabilă la Internet, microfon, cameră web și licența necesară utilizării platformei Virtual Robotics, pentru care se achiziționează o subscripție anuală (vezi detalii).


Formular de înscriere la cursul de Robotică

  Pentru completarea contractului și emiterea facturii.

  Pentru elevii școlilor cu care ITLevel are Acord de parteneriat (vezi lista școlilor partenere).

  *Câmpuri obligatorii

  IMPORTANT! Un răspuns negativ în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal nu ne va permite înscrierea la cursurile ITLevel.


  Vă așteptăm cu entuziasm la ITLevel pentru a transforma împreună pasiunea în performanță!

  ×