Realitate virtuala si augmentata

Topic: Dezvoltare de jocuri 3D
Nivel: Începător/Mediu/Avansat
Structură curs: 3 Module
Platformă: CoSpaces Edu
Nr. copii: 6-8 copii/grupă
Preț: Listă prețuri
Program: L-V: 14.00-15.30
Trainer: Luminița Defta (vezi descriere)

Descriere curs: CoSpaces Edu este o aplicație grafică 3D interactivă care rulează în browser, pe iOS și Android, permițându-le copiilor să își construiască cu ușurință propriile creații 3D, să le animeze cu cod cu ajutorul CoBlocks, JavaScript sau TypeScript și să le exploreze în realitate virtuală sau augmentată.
Folosirea mediilor revoluționare ale realității virtuale și augmentate, le permite copiilor să creeze, să exploreze și să experimenteze propriile creații folosind instrumente de construcție personalizate și elemente 3D. Aceștia își vor programa propriile povești interactive şi jocuri educative, vor realiza desene pe calculator și se vor bucura de forme și culori, vor realiza experimente virtuale.
Activitatea la curs constă în sesiuni de predare și programare, într-o atmosferă interactivă, pe înțelesul copiilor, transformând procesul de învățare într-o experiență plăcută și productivă.
Cursurile sunt predate de către traineri doctori în informatică, cu foarte multă pasiune pentru programare, pe care o transmit și cursanților.

Beneficii pentru copii:

 • stimularea gândirii creative și sistematice;
 • întărirea motivaţiei copiilor în procesul de învăţare;
 • dobândirea cunoștințelor fundamentale de programare, fiind apoi mult mai ușoară trecerea la limbaje de programare de nivel înalt;
 • formarea deprinderilor practice utile;
 • dobândirea cunoștințelor și abilităților de a crea jocuri și animații;
 • lucru în echipă la realizarea de proiecte.

Structură curs/Cerințe: Cursul este compus din 3 Module a câte 12 ore fiecare.

  M1: Nivel Începător - Pentru participarea la curs, copiii nu trebuie să dețină nici un fel de cunoștințe prealabile de programare.
  M2: Nivel Mediu - Pentru participarea la curs, copiii trebuie să fie familiarizați cu principiile de bază ale programării în CoSpaces, sau să fi parcurs modulul M1 (Nivel Începător).
  M3: Nivel Avansat - Pentru participarea la curs, copiii trebuie să fi parcurs modulele M1 și M2.

Concepte învățate: concepte de bază în programare, evenimente, variabile și operatori, instrucțiuni, condiții, bucle, șiruri, tablouri și funcții.
Datorită faptului că fiecare ședință are o componentă practică, acest curs este un generator de experiență reală, iar la finalul celor 3 module, pe lângă certificatul de participare, copiii vor avea propriul portofoliu de jocuri şi aplicaţii.

Cursuri sugerate după finalizarea modulelor de CoSpaces: