Programarea aplicatiilor mobile in Android Studio

Topic: Programarea aplicațiilor mobile în Android Studio
Nivel: Începător/Mediu/Avansat/Experimentat
Structură curs: 4 Module
Platformă: Android Studio
Nr. copii: 4-8 copii/grupă
Preț: Listă prețuri
Program: Online: Luni - Vineri: 19.00-20.30
Trainer: Alexandru Mitu (vezi descriere); Petru Kovaci (vezi descriere); Robert Balaurea (vezi descriere)

Descriere curs: Android Studio este mediul oficial de dezvoltare integrată Android (IDE) pentru dezvoltarea de aplicații Android. Printre caracteristicile sale principale putem evidenția: redare în timp real; consola pentru dezvoltatori (sfaturi de optimizare, ajutor pentru traducere, statistici de utilizare); un editor de aspect bogat care permite utilizatorilor să tragă și să fixeze componentele interfeței utilizatorului; șabloane pentru crearea de machete Android; suport integrat pentru Google Cloud Platform, care permite integrarea cu Google Cloud Messaging și App Engine; un dispozitiv Android virtual folosit pentru a rula și testa aplicații etc.
În acest curs copiii se vor familiariza cu structura de bază a aplicaţiilor Android, cu activităţile, layout-urile, intent-urile, resursele, elementele etc. Vor învăța cum se dezvoltă o interfață de utilizator pentru un Smartphone sau Tabletă, vor învăța despre multimedia, gestionarea evenimentelor, suportul de rețea, grafică etc.
Cursurile sunt predate de către traineri experți în IT, cu foarte multă pasiune, pe care o transmit și cursanților.
Ceea ce ne face diferiți este abilitatea și experiența practică a trainerilor noștri, pregătirea cursanților într-un mod interactiv în domeniul IT și alegerea acelor teme strict necesare pentru o cunoașterea inițială eficientă.

Printre fazele de dezvoltare care acoperă realizarea aplicațiilor în Android Studio găsim patru etape:

 • setări de mediu
 • configurarea și dezvoltarea proiectului
 • testarea, depanarea și construirea aplicației
 • publicarea aplicației

Cerinte de sistem recomandate:

 • sistem de operare: Windows 10 (64 bit)
 • procesor: Intel Core i3+ / AMD FX 63xx+
 • RAM: 6 GB+

Beneficii pentru copii:

 • stimularea capacităţii de învăţare inovatoare;
 • întărirea motivaţiei copiilor în procesul de învăţare;
 • stimularea gândirii logice şi a imaginaţiei;
 • însuşirea notiunilor specifice programării aplicaţiilor mobile;
 • dobândirea cunoștințelor fundamentale de programarea aplicațiilor Android;
 • formarea deprinderilor practice utile;
 • dobândirea cunoștințelor și abilităților de a crea jocuri și animații;
 • lucru în echipă la realizarea de proiecte.

Structură curs/Cerințe: Cursul este compus din 4 Module a câte 12 ore (8 ședințe) fiecare.

  M1: Nivel Începător - Pentru participarea la curs, copiii nu trebuie să dețină nici un fel de cunoștințe prealabile de programare în Android Studio.
  M2: Nivel Mediu - Pentru participarea la curs, copiii trebuie să fie familiarizați cu principiile de bază ale programării în Android Studio, sau să fi parcurs modulul M1 (Nivel Începător).
  M3: Nivel Avansat - Pentru participarea la curs, copiii trebuie să fi parcurs modulele M1 și M2.
  M4: Nivel Experimentat - Pentru participarea la curs, copiii trebuie să fi absolvit toate modulele M1, M2 și M3.

Concepte învățate: Introducere în lumea programării Android; Controalele principale ale unei aplicații Andriod (Structura aplicaţiei Android; Fişierul Manifest; Ciclul de viaţă al activităţilor; Layout-ul; Intent-ul; Stocarea resurselor; Definirea iconiţei de lansare; Accesul la resurse); Dezvoltarea unei aplicații elementare. Testare. Android Support Library; Controalele de bază ale aplicaței (LinearLayout; RelativeLayout; GridLayout); Controalele de bază din interfața de utilizator (Pentru a lucra cu textul; Elementele buton și procesarea lor; Stilizarea controalelor pentru interfața utilizatorului; Bara de acțiuni); Preluarea datelor. Implementarea strategiilor de navigare; Folosirea temelor și a stilurilor. Testarea interfeței cu utilizatorul. Principii de Material Design; Lucrul în fundal. Principii. Ordonarea task-urilor. Evenimente; Date. Stocare, actualizare, interogare, încărcare, furnizare; Permisiuni, performanță și securitate; Noțiuni avansate despre experiența utilizatorului: utilizarea fragmentelor și a widget-urilor; Utilizarea senzorilor; Unelte pentru identificarea performanțelor aplicațiilor și îmbunătățirea acestora; Localizarea și accesibilitatea aplicației; Adăugarea de caracteristici geografice; Noțiuni avansate de grafică și view-uri.
Conceptele de învățare vor fi adaptate pentru fiecare nivel de vârstă.
Datorită faptului că fiecare ședință are o componentă practică, acest curs este un generator de experiență reală, iar la finalul celor 4 module, pe lângă certificatul de participare, copiii vor avea propriul portofoliu de jocuri şi aplicaţii mobile.


Formular de înscriere la cursul de Programarea aplicațiilor mobile în Android Studio

  Pentru completarea contractului și emiterea facturii.

  Pentru elevii școlilor cu care ITLevel are Acord de parteneriat (vezi lista școlilor partenere).

  *Câmpuri obligatorii

  IMPORTANT! Un răspuns negativ în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal nu ne va permite înscrierea la cursurile ITLevel.

  *Pentru participarea la cursurile online, cursanții au nevoie de computer care respectă cerințele de sistem recomandate, conexiune stabilă la Internet, microfon și cameră web.


  Vă așteptăm cu pasiune la ITLevel!

  La ITLevel punem accent pe performanță!🏆