Programare Web – Creeaza-ti site!

Topic: Programare Web – Creează-ți site!
Nivel: Începător/Mediu/Avansat/Experimentat
Structură curs: 4 Module
Platformă: HTML 5, CSS 3, JS, MySql, PHP 7
Nr. copii: 6-8 copii/grupă
Preț: Listă prețuri
Program: Vineri: 17.30-19.00, 19.00-20.30
Trainer: Tiberiu Iacob (vezi descriere)

Descriere curs: Programarea Web este folosită pentru a dezvolta site-uri sau aplicaţii web.
Cursul prezintă în mod atractiv și interactiv noțiuni fundamentale, tehnici și tehnologii care stau la baza paginilor web dinamice ce utilizează baze de date, cu accent pe utilizarea celor mai populare și mai noi tehnologii: HTML 5, CSS 3, JS, MySql, PHP 7. În timpul prezentării cursanții sunt încurajați să participe cu sugestii și întrebări.
HTML 5 este un limbaj ce permite descrierea conținutului unei pagini web, iar CSS 3 aplică stilurile de afișare asupra acestui conținut. Versiunile recente de HTML și CSS răspund cerințelor curente pentru design-ul paginilor web, ca adaptarea de responsive la diferite dimensiuni de ecrane, aplicații pentru telefoane mobile/tablete ce folosesc pagini web pentru interfața cu utilizatorul, suport pentru multimedia. JavaScript este un limbaj de programare dezvoltat pentru a crea conținut web interactiv. În prezent este folosit atât în partea de Front-End, cât și în partea de Back-End, servere de baze de date, aplicații desktop, aplicații mobile și aplicații embedded, etc. SQL/MySQL este recomandat operatorilor de baze de date, programatorilor web, analiștilor financiari și altor utilizatori ai bazelor de date. PHP este unul dintre principalele limbaje utilizate în dezvoltarea web.
Cursanților le este prezentată cea mai populară platformă CMS - WordPress și modalitatea facilă de creare a unui site propriu prin configurarea unor teme predefinite importate în platformă. WordPress este gratuit, open-source Content Management System. În primul rând, se bazează pe limbajul PHP, dar depinde şi de HTML, CSS, SQL/MySQL şi de multe alte limbaje şi tehnologii.
Cursul cuprinde toate informaţiile şi instrumentele necesare construirii unui site atrăgător, funcţional şi eficient. La finalul cursului, copiii vor deține cunoştinţele pe care le vor putea folosi astfel încât cu ajutorul sistemului WordPress să creeze cele mai moderne şi mai funcţionale site-uri. Pur şi simplu, vor fi pregătiţi să instaleze singuri WordPress, să-l seteze pentru utilizare după propriile nevoi şi să introducă conţinutul dorit. Pe lângă acestea, vor asimila şi abilităţile necesare pentru manipularea elementelor şi temelor plugin.

Beneficii pentru copii:

 • vor dezvolta imaginația și creativitatea;
 • însușirea celor mai importante tehnologii și dobândirea aptitudinilor necesare dezvoltării și gestiunii paginilor web dinamice;
 • utilizarea limbajului PHP, precum și a tehnicilor de stocare și regăsire a datelor utilizând sistemul de gestiune a bazelor de date MySQL;
 • vor dobândi cunoștințe de programare;
 • dobândirea de noi cunoștințe cu privire la tendințele actuale în programarea aplicațiilor web;
 • lucru în echipă la realizarea de proiecte;
 • însușirea conținuturilor de bază în limba engleză.


Structură curs/Cerințe: Cursul este compus din 4 Module a câte 12 ore fiecare.

  M1: Nivel Începător - Pentru participarea la curs, copiii nu trebuie să dețină nici un fel de cunoștințe prealabile de programare sau tehnologii web.
  M2: Nivel Mediu - Pentru participarea la curs, copiii trebuie să fie familiarizați cu HTML/CSS, sau să fi absolvit modulul M1 (Nivel Începător).
  M3: Nivel Avansat - Pentru participarea la curs, copiii trebuie să fi absolvit modulele M1 și M2.
  M4: Nivel Experimentat - Pentru participarea la curs, copiii trebuie să fi absolvit modulele M1, M2 și M3.

Concepte învățate: arhitectura de bază a WWW (web server, web client (browser/curl), HTTP, REST), HTML 5: sintaxa HTML și organizarea conținutului: etichete (tag-uri), atribute, titluri (Headings), paragrafe, stiluri, formatări, comentarii, culori, link-uri, imagini, tabele, liste, blocuri, ancore, cadre, formulare; CSS 3: sintaxa și selectori: crearea stilurilor: inline, crearea foilor de stil interne unei pagini, crearea foilor de stil externe (fisiere .css); JavaScript: descriere limbaj, variabile, operatori și expresii, controlul execuției (secvențe, decizii, bucle), funcții, obiecte și clase, conectarea cu HTML, evenimente și excepții; noțiuni primare de baze de date SQL/MySQL; PHP 7: date, variabile şi operatori, instrucţiuni, funcţii, șiruri de caractere, tablouri, formulare; legătura dintre tehnologiile HTML/CSS, PHP, MySQL; platforma CMS – WordPress: configurarea unor teme predefinite.
Lucrând cu un număr mare de proiecte, la finalul cursului, pe lângă fișa de evaluare și certificatul de participare, copiii vor avea propriul portofoliu de aplicaţii și site-uri.