Programare in Java

Topic: Programare în limbajul Java
Platformă: IntelliJ IDEA
Nr. copii: 4-8 copii/grupă
Preț: Listă prețuri
Program: Luni - Vineri: 19.00-20.30
Trainer: Cristian Ștefan (vezi descriere); Nicoleta Iacob (vezi descriere); Alexandru Mitu (vezi descriere)

Descriere curs: Java este cel mai popular și stabil limbaj de programare din lume, utilizat pentru aplicații desktop cu interfață grafică, aplicații mobile sau aplicații și chiar servere web, fiind foarte versatil și compatibil cu multe platforme. Multe din jocurile video, filmele animate și aplicațiile pentru smartphone de astăzi, sunt create folosind limbajul de programare Java.
Pe parcursul cursului, copiii își vor dezvolta gândirea computațională, vor asimila conceptele de programare interactivă şi își vor dezvolta capacitatea de rezolvare a problemelor mai complexe astfel încât aceștia să dețină un nivel ridicat de analiză și abordare a problemelor.
Activitatea la curs constă în sesiuni de predare și programare, într-o atmosferă interactivă, pe înțelesul copiilor, transformând procesul de învățare într-o experiență plăcută și productivă.
Cursurile sunt predate de către traineri doctori în informatică, cu foarte multă pasiune pentru programare, pe care o transmit și cursanților.
Ceea ce ne face diferiți este abilitatea și experiența practică a trainerilor noștri, pregătirea cursanților într-un mod interactiv în domeniul IT și alegerea acelor teme strict necesare pentru o cunoașterea inițială eficientă.

Beneficii pentru copii:

 • stimularea capacităţii de învăţare inovatoare;
 • întărirea motivaţiei copiilor în procesul de învăţare;
 • stimularea gândirii logice şi a imaginaţiei;
 • exprimarea unui mod de gândire creativ, în structurarea şi rezolvarea problemelor;
 • formarea obişnuinţelor de a recurge la concepte şi metode informatice de tip algoritmic specifice în abordarea unei varietăţi de probleme;
 • dobândirea cunoștințelor solide de programare;
 • manifestarea iniţiativei şi disponibilităţii de a aborda sarcini variate;
 • lucru în echipă la realizarea de proiecte.

Concepte învățate: descriere limbaj, tipuri de date, variabile, constante, cuvinte cheie, comentarii, operatori și expresii, operații de intrare/ieșire, instrucțiuni (if/if-else/if-else if-else, switch, while loop, do-while, for loop, break, continue, return), tablouri, siruri de caractere, blocuri și statement-uri, tratarea excepțiilor, obiecte și clase, interfețe, fire de execuție (threads), stream-uri, operații de I/O, serializarea obiectelor, conectarea la o bază de date folosind JDBC.
Conceptele de învățare vor fi adaptate pentru fiecare nivel de vârstă.
Datorită faptului că fiecare ședință are o componentă practică, acest curs este un generator de experiență reală, iar la finalul cursului, pe lângă certificatul de participare, copiii vor avea propriul portofoliu de jocuri şi aplicaţii.

Cursuri sugerate după finalizarea modulelor de Java:


Formular de înscriere la cursul de Programare în Java

  Pentru completarea contractului și emiterea facturii.

  Pentru elevii școlilor cu care ITLevel are Acord de parteneriat (vezi lista școlilor partenere).

  Sala de curs se află în clădirea Spectrum Business Center București.

  *Câmpuri obligatorii

  IMPORTANT! Un răspuns negativ în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal nu ne va permite înscrierea la cursurile ITLevel.

  *Pentru participarea la cursurile online, cursanții au nevoie de computer cu sistem de operare a cărui versiune să fie minim Windows 10, conexiune stabilă la Internet, microfon și cameră web.


  Vă așteptăm cu pasiune la ITLevel!

  La ITLevel punem accent pe performanță!🏆