Programare în Java

Topic: Programare în limbajul Java
Nivel: I/II/III/IV
Platformă: Eclipse
Nr. copii: 6-8 copii/grupă
Preț: Listă prețuri
Program: L-V: 8.00-9.30; 17.30-19.00; 19.00-20.30
Trainer: Cristian Ștefan (vezi descriere); Nicoleta Iacob (vezi descriere)

Descriere curs: Java este printre cele mai populare limbaje de programare din lume, utilizat pentru aplicații desktop cu interfață grafică, aplicații mobile sau aplicații și chiar servere web, fiind foarte versatil și compatibil cu multe platforme. Multe din jocurile video, filmele animate și aplicațiile pentru smartphone de astăzi, sunt create folosind limbajul de programare Java.
Pe parcursul cursului, copiii își vor dezvolta gândirea computațională, vor asimila conceptele de programare interactivă şi își vor dezvolta capacitatea de rezolvare a problemelor mai complexe astfel încât aceștia să dețină un nivel ridicat de analiză și abordare a problemelor.
Activitatea la curs constă în sesiuni de predare și programare, într-o atmosferă interactivă, pe înțelesul copiilor, transformând procesul de învățare într-o experiență plăcută și productivă.
Cursurile sunt predate de către traineri doctori în informatică, cu foarte multă pasiune pentru programare, pe care o transmit și cursanților.

Beneficii pentru copii:

 • stimularea capacităţii de învăţare inovatoare, adaptabilă la condiţii de schimbare socială rapidă;
 • întărirea motivaţiei copiilor în procesul de învăţare;
 • stimularea gândirii logice şi a imaginaţiei;
 • dobândirea cunoștințelor solide de programare;
 • formarea deprinderilor practice utile;
 • lucru în echipă la realizarea de proiecte.

Structură curs/Cerințe: Cursul este compus din 4 Module a câte 12 ore fiecare.

  M1: Nivel I - Pentru participarea la curs, copiii trebuie să dețină noțiuni de bază în programare.
  M2: Nivel II - Pentru participarea la curs, copiii trebuie să fie familiarizați cu principiile de bază ale programării în Java, sau să fi parcurs modulul M1 (Nivel Începător).
  M3: Nivel III - Pentru participarea la curs, copiii trebuie să fi parcurs modulele M1 și M2.
  M4: Nivel IV - Pentru participarea la curs, copiii trebuie să fi absolvit toate modulele M1, M2 și M3.

Concepte învățate: descriere limbaj, tipuri de date, variabile, constante, cuvinte cheie, comentarii, operatori și expresii, operații de intrare/ieșire, instrucțiuni (if/if-else/if-else if-else, switch, while loop, do-while, for loop, break, continue, return), tablouri, siruri de caractere, blocuri și statement-uri, tratarea excepțiilor, obiecte și clase, interfețe, fire de execuție (threads), stream-uri, operații de I/O, serializarea obiectelor, conectarea la o bază de date folosind JDBC.
Conceptele de învățare vor fi adaptate pentru fiecare nivel de vârstă.
Datorită faptului că fiecare ședință are o componentă practică, acest curs este un generator de experiență reală, iar la finalul celor 4 module, pe lângă certificatul de participare, copiii vor avea propriul portofoliu de jocuri şi aplicaţii.

Curs sugerat după finalizarea modulelor de Java: