Programare în C++

Topic: Programare în limbajul C++
Nivel: I/II/III/IV
Platformă: Code::Blocks
Nr. copii: 6-8 copii/grupă
Preț: Listă prețuri
Program: L-V: 8.00-9.30; 17.30-19.00; 19.00-20.30
Traineri: Nicoleta Iacob (vezi descriere); Cristian Ștefan (vezi descriere); Elena Predesel (vezi descriere); Liviu Moanță (vezi descriere)

Descriere curs: C++ este unul dintre cele mai populare limbaje de programare hibride, cu ajutorul căruia se pot crea aplicații ce consumă multe resurse, precum aplicații pentru desktop sau jocuri cu grafică complexă. Cursul poate fi un instrument util și pentru cei care vor să cunoască noțiunile și principiile fundamentale, necesare și în alte limbaje de programare, datorită faptului că este utilizat pentru dezvoltarea de aplicații în foarte multe domenii.
Pe parcursul cursului, copiii își vor dezvolta gândirea computațională, vor asimila conceptele de programare interactivă şi își vor dezvolta capacitatea de rezolvare a problemelor mai complexe astfel încât aceștia să dețină un nivel ridicat de analiză și abordare a problemelor de tip olimpiadă.
Activitatea la curs constă în sesiuni de predare și programare, într-o atmosferă interactivă, pe înțelesul copiilor, transformând procesul de învățare într-o experiență plăcută și productivă.
Cursurile sunt predate de către traineri doctori în informatică sau olimpici internaționali, cu foarte multă pasiune pentru programare, pe care o transmit și cursanților.

Beneficii pentru copii:

 • stimularea capacităţii de învăţare inovatoare, adaptabilă la condiţii de schimbare socială rapidă;
 • întărirea motivaţiei copiilor în procesul de învăţare;
 • stimularea gândirii logice şi a imaginaţiei;
 • dobândirea cunoștințelor solide de programare;
 • formarea deprinderilor practice utile;
 • lucru în echipă la realizarea de proiecte;
 • se studiază în școală și respectă programa școlară;
 • pregătire pentru susținerea examenului de Bacalaureat;
 • pregătire pentru concursuri și olimpiade.

Structură curs/Cerințe: Cursul este compus din 4 Module a câte 12 ore fiecare.

  M1: Nivel I - Pentru participarea la curs, copiii nu trebuie să dețină nici un fel de cunoștințe prealabile de C/C++.
  M2: Nivel II - Pentru participarea la curs, copiii trebuie să fie familiarizați cu principiile de bază ale programării în C/C++, sau să fi parcurs modulul M1 (Nivel Începător).
  M3: Nivel III - Pentru participarea la curs, copiii trebuie să fi parcurs modulele M1 și M2.
  M4: Nivel IV - Pentru participarea la curs, copiii trebuie să fi absolvit toate modulele M1, M2 și M3.

Concepte învățate: algoritmi reprezentați prin pseudocod și scheme logice (noţiunea de algoritm şi obiectele cu care lucrează; reprezentarea algoritmilor: structura liniară, structura alternativă şi structura repetitivă); noţiuni primare de programare în C++ (structura unui program; vocabularul limbajului; constante, variabile, operatori, expresii; tipuri predefinite; citirea şi afişarea datelor; structuri de selecţie; structuri repetitive); tipuri structurate de date (tablouri; șiruri de caractere; tipul mulțime și tipul înregistrare; tipuri definite de utilizator); fișiere (noțiunea de fișier; fișier text: declarare, operații); pointeri; subprograme; recursivitate; structuri de date; tehnici și metode de programare; programare dinamică; grafuri; analiza eficienței algoritmilor - strategii de optimizare a performanței codului; programare orientată pe obiecte (clase, obiecte, metode); programare vizuală și interfețe grafice (elemente de design și tratarea evenimentelor); probleme tipice concursurilor de programare - filosofia celei mai rapide rezolvări.
Conceptele de învățare vor fi adaptate pentru fiecare nivel de vârstă.
Datorită faptului că fiecare ședință are o componentă practică, acest curs este un generator de experiență reală, iar la finalul celor 4 module, pe lângă certificatul de participare, copiii vor avea propriul portofoliu de jocuri şi aplicaţii.

Grafica în C++

Cursuri sugerate după finalizarea modulelor de C++: