Programare in C++

Topic: Programare în limbajul C++
Platformă: Code::Blocks
Nr. copii: 4-8 copii/grupă
Preț: Listă prețuri
Program: Luni - Vineri: 8.30-10.00, 17.30-19.00, 19.00-20.30; Sâmbătă: 9.00-10.30, 11.00-12.30; Duminică: 18.00-19.30
Traineri: Nicoleta Iacob (vezi descriere); Cristian Ștefan (vezi descriere); Elena Predesel (vezi descriere); Diana Țolu (vezi descriere); Robert Balaurea (vezi descriere); Liviu Moanță (vezi descriere)

Descriere curs: C++ este unul dintre cele mai puternice limbaje utilizate la acest moment atât pentru front-end, pentru partea grafică complexă, cât și pentru back-end, în special în zona de servere. C++ este folosit în platforme precum Google, Facebook, Twitter, Amazon și YouTube.
Cursul este un instrument util pentru cei care vor să-și dezvolte gândirea algoritmică și să performeze la olimpiada de informatică. Pe parcursul cursului, copiii vor asimila conceptele de programare interactivă şi își vor dezvolta capacitatea de rezolvare a problemelor mai complexe astfel încât aceștia să dețină un nivel ridicat de analiză și abordare a problemelor de tip olimpiadă. Activitatea la curs constă în sesiuni de predare și programare, într-o atmosferă interactivă, pe înțelesul copiilor, transformând procesul de învățare într-o experiență plăcută și productivă.
Cursurile sunt predate de către traineri doctori în informatică sau olimpici internaționali, cu foarte multă pasiune pentru programare, pe care o transmit și cursanților.
Ceea ce ne face diferiți este abilitatea și experiența practică a trainerilor noștri, pregătirea cursanților într-un mod interactiv în domeniul IT și alegerea acelor teme strict necesare pentru o cunoașterea inițială eficientă.

Beneficii pentru copii:

 • exprimarea unui mod de gândire creativ, în structurarea şi rezolvarea problemelor;
 • întărirea motivaţiei copiilor în procesul de învăţare;
 • formarea obişnuinţelor de a recurge la concepte şi metode informatice de tip algoritmic specifice în abordarea unei varietăţi de probleme;
 • dobândirea cunoștințelor solide de programare;
 • manifestarea iniţiativei şi disponibilităţii de a aborda sarcini variate;
 • lucru în echipă la realizarea de proiecte;
 • se studiază în școală și respectă programa școlară;
 • pregătire pentru susținerea examenului de Bacalaureat;
 • pregătire pentru concursuri și olimpiade;
 • pregătire pentru admitere la facultate.

Concepte învățate: algoritmi reprezentați prin pseudocod și scheme logice (noţiunea de algoritm şi obiectele cu care lucrează; reprezentarea algoritmilor: structura liniară, structura alternativă şi structura repetitivă); noţiuni primare de programare în C++ (structura unui program; vocabularul limbajului; constante, variabile, operatori, expresii; tipuri predefinite; citirea şi afişarea datelor; structuri de selecţie; structuri repetitive); tipuri structurate de date (tablouri; șiruri de caractere; tipul mulțime și tipul înregistrare; tipuri definite de utilizator); fișiere (noțiunea de fișier; fișier text: declarare, operații); pointeri; subprograme; recursivitate; structuri de date; tehnici și metode de programare; programare dinamică; grafuri; analiza eficienței algoritmilor - strategii de optimizare a performanței codului; programare orientată pe obiecte (clase, obiecte, metode); programare vizuală și interfețe grafice (elemente de design și tratarea evenimentelor); probleme tipice concursurilor de programare - filosofia celei mai rapide rezolvări.
Conceptele de învățare vor fi adaptate pentru fiecare nivel de vârstă.
Datorită faptului că fiecare ședință are o componentă practică, acest curs este un generator de experiență reală, iar la finalul cursului, pe lângă certificatul de participare, copiii vor avea propriul portofoliu de jocuri şi aplicaţii.

*Pentru participarea la cursurile online, cursanții au nevoie de computer cu sistem de operare Windows 10, conexiune stabilă la Internet, microfon și opțional cameră web.
Pentru o bună desfășurare a cursului este important sa aveți instalat programul în care lucrăm. Link-ul de unde puteti descarca Codeblocks este: https://sourceforge.net/projects/codeblocks/files/Binaries/17.12/Windows/codeblocks-17.12mingw-setup.exe/download

Grafica în C++

Cursuri sugerate după finalizarea modulelor de C++:


Formular de înscriere la cursul de Programare în C++

  Pentru completarea contractului și emiterea facturii.

  Pentru elevii școlilor cu care ITLevel are Acord de parteneriat (vezi lista școlilor partenere).

  Sala de curs se află în clădirea Spectrum Business Center București.

  *Câmpuri obligatorii

  IMPORTANT! Un răspuns negativ în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal nu ne va permite înscrierea la cursurile ITLevel.

  Vă așteptăm cu pasiune la ITLevel!

  La ITLevel punem accent pe performanță!🏆