Programare în C/C++

Topic: Programare în limbajul C/C++
Nivel: Începător/Mediu/Avansat/Experimentat
Platformă: Code::Blocks
Nr. copii: 6 copii/grupă
Preț: Listă prețuri
Program: Vineri: 8.30-10.00, 10.00-11.30, 15.45-17.15, 17.20-18.50, 19.00-20.30; Duminică 13.00-14.30
Trainer: Nicoleta Iacob (vezi descriere); Cristian Ștefan (vezi descriere); Alexandra Moloiu (vezi descriere)

Descriere curs: C++ este unul dintre cele mai populare limbaje de programare hibride, pentru că este o combinație între un limbaj procedural și un limbaj de programare orientat pe obiecte. C++ este un limbaj scalabil, cu ajutorul căruia se pot crea aplicații ce consumă multe resurse, precum aplicații pentru desktop sau jocuri cu grafică complexă.
Pe parcursul cursului, copiii își vor dezvolta gândirea computațională, vor asimila conceptele de programare interactivă şi își vor dezvolta capacitatea de rezolvare a problemelor practice prin elaborarea de programe dezvoltate în C++.
Programarea are la bază matematica. Aici vom rezolva probleme de la geometrie şi trigonometrie la fizică.
Cursurile sunt foarte captivante și interactive, constând într-o serie de exemple specifice vârstei și spațiului socio-cultural în care copiii trăiesc, care au scopul de a le dezvolta gândirea computațională. Aceștia vor asimila conceptele de programare interactivă şi își vor dezvolta capacitatea de rezolvare a problemelor practice prin elaborarea de programe dezvoltate în C++. În timpul prezentării cursanții sunt încurajați să participe cu sugestii și întrebări.

Cursul este compus din 4 Module a câte 8 ședințe fiecare.

Beneficii pentru copii:

  • vor dezvolta gândirea algoritmică;
  • vor proiecta şi dezvolta programe folosind limbaje de nivel înalt;
  • învățarea materiei într-un mod logic, aplicat și personalizat;
  • se studiază în școală și respectă programa școlară;
  • lucru în echipă la realizarea de proiecte;
  • vor deprinde înțelegerea de bază a conținuturilor în limba engleză.

Concepte învățate: Fiecare lecție conține exemple concrete din viața reală, astfel încât conceptele noi să fie mai ușor de asimilat.
Cursurile conțin lecții practice cu teste și evaluări, care ajută copiii să învețe programare.
Copiii vor învăța concepte de bază în programare: tipuri de date, variabile, constante, operatori, operații de intrare/ieșire, instrucțiuni (expresie, compusă-bloc, if, switch, while, do, for, break, continue), șiruri, tablouri, fișiere, pointeri, subprograme, recursivitate, structuri de date, tehnici și metode de programare, programare dinamică, grafuri, programare orientată pe obiecte, ferestre, culori, coordonate, forme.
Datorită faptului că fiecare ședință are o componentă practică, acest curs este un generator de experiență reală, iar la finalul celor 4 module, pe lângă fișa de evaluare și certificatul de participare, copiii vor avea propriul portofoliu de jocuri şi aplicaţii.

Cursuri sugerate după finalizarea modulelor de C/C++: