Programare în C/C++

Topic: Programare în limbajul C/C++
Nivel: Începător/Mediu/Avansat/Experimentat
Platformă: Code::Blocks
Nr. copii: 6-8 copii/grupă
Preț: Listă prețuri
Program: Luni: 8.00-9.30, 17.30-19.00, 19.00-20.30; Miercuri, Vineri: 17.30-19.00, 19.00-20.30; Sâmbătă: 8.00-9.30, 9.30-11.00
Trainer: Nicoleta Iacob (vezi descriere); Cristian Ștefan (vezi descriere)

Descriere curs: C++ este unul dintre cele mai populare limbaje de programare hibride, pentru că este o combinație între un limbaj procedural și un limbaj de programare orientat pe obiecte. C++ este un limbaj scalabil, cu ajutorul căruia se pot crea aplicații ce consumă multe resurse, precum aplicații pentru desktop sau jocuri cu grafică complexă. Cursul poate fi un instrument util și pentru cei care vor să cunoască noțiunile și principiile fundamentale, necesare și în alte limbaje de programare, datorită faptului că este utilizat pentru dezvoltarea de aplicații în foarte multe domenii.
Pe parcursul cursului, copiii își vor dezvolta gândirea computațională, vor asimila conceptele de programare interactivă şi își vor dezvolta capacitatea de rezolvare a problemelor practice prin elaborarea de programe dezvoltate în C++.
Programarea are la bază matematica. Aici vom rezolva probleme de la geometrie şi trigonometrie la fizică.
Cursurile sunt foarte captivante și interactive, constând într-o serie de exemple specifice vârstei și spațiului socio-cultural în care copiii trăiesc, care au scopul de a le dezvolta gândirea computațională. Aceștia vor asimila conceptele de programare interactivă şi își vor dezvolta capacitatea de rezolvare a problemelor practice prin elaborarea de programe dezvoltate în C++. În timpul prezentării cursanții sunt încurajați să participe cu sugestii și întrebări.

Beneficii pentru copii:

 • stimularea capacităţii de învăţare inovatoare, adaptabilă la condiţii de schimbare socială rapidă;
 • întărirea motivaţiei copiilor în procesul de învăţare;
 • stimularea gândirii logice şi a imaginaţiei;
 • dobândirea cunoștințelor solide de programare;
 • formarea deprinderilor practice utile;
 • lucru în echipă la realizarea de proiecte;
 • se studiază în școală și respectă programa școlară;
 • pregătire pentru susținerea examenului de bacalaureat;
 • însușirea conținuturilor de bază în limba engleză.

Structură curs/Cerințe: Cursul este compus din 4 Module a câte 12 ore fiecare.

  M1: Nivel Începător - Pentru participarea la curs, copiii nu trebuie să dețină nici un fel de cunoștințe prealabile de C/C++.
  M2: Nivel Mediu - Pentru participarea la curs, copiii trebuie să fie familiarizați cu principiile de bază ale programării în C/C++, sau să fi parcurs modulul M1 (Nivel Începător).
  M3: Nivel Avansat - Pentru participarea la curs, copiii trebuie să fi parcurs modulele M1 și M2.
  M4: Nivel Experimentat - Pentru participarea la curs, copiii trebuie să fi absolvit toate modulele M1, M2 și M3.

Concepte învățate: structura unui program, tipuri de date, variabile, constante, cuvinte rezervate, comentarii, operatori și expresii, operații de intrare/ieșire, instrucțiuni (cin/cout, if/if-else, switch, compusă-bloc, while, do-while, for, break, continue), șiruri, tablouri, fișiere, pointeri, subprograme, recursivitate, structuri de date, tehnici și metode de programare, programare dinamică, grafuri, analiza eficienței algoritmilor - strategii de optimizare a performanței codului, programare orientată pe obiecte (clase, obiecte, metode), programare vizuală și interfețe grafice (elemente de design și tratarea evenimentelor), probleme tipice concursurilor de programare - filosofia celei mai rapide rezolvări.
Datorită faptului că fiecare ședință are o componentă practică, acest curs este un generator de experiență reală, iar la finalul celor 4 module, pe lângă fișa de evaluare și certificatul de participare, copiii vor avea propriul portofoliu de jocuri şi aplicaţii.

Grafica în C++

Cursuri sugerate după finalizarea modulelor de C/C++: