Inteligenta Artificiala

Topic: Inteligență artificială (Învățare Automată)
Nivel: I/II/III/IV
Structură curs: 4 Module
Platformă: Python, TensorFlow, OpenCV
Nr. copii: 6-8 copii/grupă
Preț: Listă prețuri
Program: L-V: 8.00-9.30; 17.30-19.00; 19.00-20.30
Trainer: Alexandra Moloiu (vezi descriere)
Înscriere: Formular de înscriere

Descriere curs: Inteligența Artificială (AI Artificial Intelligence) și Învățarea Automată (ML Machine Learning) fac parte deja din viața noastră de zi cu zi fiind unele dintre cele mai puternice instrumente create vreodată de om. Acest domeniu în plină expansiune este folosit pentru realizarea unei vaste game de sisteme, de la aplicațiile de pe dispozitive mobile de recunoaștere facială, până la roboții trimiși pe Marte, mașinile care se conduc singure, sisteme de diagnosticare medicală automată, jocuri, recomandări de produse sau filme, traduceri automate și predicții de stocuri. Google (DeepMind), Facebook și Tesla sunt printre cele mai mari companii care cercetează intensiv domeniul.
Pe parcursul cursului vor fi abordate toate tipurile de probleme de Învățare Automată, atât la nivel teoretic cât și practic prin implementarea de aplicații de actualitate. Se vor construi modele de recunoaștere a emoțiilor din imagini cu fețe, de recunoaștere a persoanelor, clasificare de imagini, detecții și multe altele.
Cursurile sunt predate de către traineri experți în Inteligență Artificială, cu foarte multă pasiune, pe care o transmit și cursanților.

Beneficii pentru copii:

 • stimularea capacităţii de învăţare prin exemple reale dar și prin concepte abstracte;
 • stimularea capacității de descriere a unei probleme și a modalităților de rezolvare a acesteia;
 • stimularea capacității de recunoașere a tipologiei unei probleme și ale tehnologiilor aplicabile pentru rezolvarea acesteia;
 • stimularea gândirii logice şi a imaginaţiei;
 • aplicarea cunoștințelor de programare și realizarea de sisteme complexe;
 • formarea deprinderilor practice utile în dezvoltarea de sisteme informatice;
 • lucru în echipă la realizarea de proiecte;
 • însușirea conținuturilor de bază în limba engleză.

Structură curs/Cerințe: Cursul este compus din 4 Module a câte 12 ore fiecare.

  M1: Nivel I - Pentru participarea la curs sunt necesare cunoștințe solide de programare în limbajul Python.
  M2: Nivel II - Pentru participarea la curs, copiii trebuie să fie familiarizați cu noțiunile de bază ale Învățării Automate M1 (Nivel Începător).
  M3: Nivel III - Pentru participarea la curs, copiii trebuie să fi parcurs modulele M1 și M2.
  M4: Nivel IV - Pentru participarea la curs, copiii trebuie să fi absolvit toate modulele M1, M2 și M3.

Concepte învățate: noțiuni fundamentale de Inteligență Artificială și Învățare Automată, familiarizarea cu diverse tipuri de aplicații inteligente și înțelegerea acestora, implementarea de modele pentru recunoașterea obiecter din imagini, analiza rezultatelor și îmbunătățirea acestora, adaptarea modelelor la orice problemă, noțiuni de Vedere Artificială (Computer Vision), citire și procesare de imagini folosind pachetul OpenCV, implementare de rețele neuronale artificiale folosind TensorFlow.
Datorită faptului că fiecare ședință are o componentă practică, acest curs este un generator de experiență reală, iar la finalul celor 4 module, pe lângă certificatul de participare, copiii vor avea propriul portofoliu de aplicații inteligente de recunoașterea formelor în limbajul de programare Python și cel mai folosit pachet de Deep Learning, TensorFlow.

Transfer de stil