Ethical Hacking

Topic: Ethical Hacking
Durată modul: 12 ore
Structură curs: 4 Module
Platformă: Kali Linux
Preț: Listă prețuri adulți
Trainer: Tiberiu Iacob (vezi descriere); Petru Kovaci (vezi descriere)

Descriere curs: "Descoperă lumea hacking-ului etic și protejează viitorul digital!"

Securitatea cibernetică a devenit un subiect de mare interes și relevanță în ultimii ani, odată cu creșterea exponențială a numărului de dispozitive conectate la Internet și utilizarea lor în activitățile noastre zilnice.
Ethical Hacking reprezintă o metodă proactivă de a testa și asigura securitatea sistemelor și rețelelor, contribuind astfel la protejarea datelor și informațiilor sensibile și la menținerea integrității infrastructurii IT.

Pe parcursul cursului de Ethical Hacking, cursanții vor învăța metodele de planificare, recunoaștere și scanare a rețelelor, precum și principalele tipuri de atacuri asupra infrastructurii de rețea fixă și wireless și aplicațiilor web. Cursul va include aplicații practice detaliate, împreună cu exerciții și exemple relevante pentru fiecare tip de aplicație. Cursanții vor fi familiarizați cu cele mai cunoscute aplicații utilizate în industrie pentru testarea și evaluarea securității sistemelor informatice. De asemenea, vor învăța metodele de protecție împotriva celor mai cunoscute tipuri de atacuri, pentru a-și proteja infrastructura IT de potențiale vulnerabilități. Scopul principal al acestui curs este să ofere cunoștințe și abilități etice de hacking, astfel încât cursanții să poată identifica și soluționa vulnerabilitățile din sistemele informatice, contribuind la întărirea securității acestora și prevenirea potențialelor atacuri cibernetice.

Cursurile sunt predate de către traineri cu cele mai înalte certificări în IT, care posedă toate abilitățile pe care le caută angajatorii de top, cu foarte multă pasiune pe care o transmit și cursanților.
Ceea ce ne face diferiți este pasiunea pentru tehnologie, abilitatea și experiența practică a trainerilor noștri și pregătirea cursanților într-un mod interactiv pentru obținerea unor certificări internaționale.

"Ethical hacking este o abordare indispensabilă într-o lume conectată digital, unde securitatea este esențială pentru protejarea datelor și a infrastructurilor."

Acest curs cuprinde următoarele subiecte:

  • familizarizarea cu sistemul Kali;
  • prezentarea principalelor aplicații de securitate;
  • scanarea și enumerarea serviciilor unui sistem;
  • concepte de social engineering;
  • atacarea serviciilor de rețea fixă și wireless;
  • concepte de criptografie;
  • atacuri ale diverselor tipuri de aplicații;
  • atacuri de tip denial of service.

Beneficii pentru cursanți:

  • dezvoltarea gândirii critice și a abilităților de rezolvare a problemelor;
  • înțelegerea și aplicarea conceptelor de securitate cibernetică;
  • conștientizarea și prevenirea riscurilor cibernetice;
  • responsabilizare și etică în utilizarea tehnologiei;
  • dezvoltarea abilităților de colaborare;
  • pregătirea pentru obținerea unor certificări internaționale;
  • pregătirea pentru viitorul digital;
  • pregătirea pentru o carieră de succes.

Conceptele de predare sunt adaptate într-un mod adecvat și corespunzător în funcție de nivelul de dezvoltare al cursanților, în conformitate cu nevoile și caracteristicile individuale ale acestora.

*Pentru participarea la cursurile online, cursanții au nevoie de computer cu sistem de operare a cărui versiune să fie minim Windows 10, conexiune stabilă la Internet, microfon și cameră web.

Structură curs/Cerințe: Cursul este compus din 4 Module a câte 12 ore fiecare.

    M1: Nivel Începător - Pentru participarea la curs este necesară parcurgerea:
    A) cursului de Hacking Intro și a unui curs de programare (nivel mediu)
    sau
    B) cursurilor de Sisteme de operare (nivel mediu), Rețele de calculatoare (nivel mediu) și a unui curs de programare (nivel mediu).
    Deși nivelul cursului este de începător, acesta necesită un nivel de cunoștințe medii și avansate pe subiectele de mai sus.
    M2: Nivel Mediu - Pentru participarea la curs, cursanții trebuie să fi parcurs modulul M1 (Nivel Începător).
    M3-4: Nivel avansat - Pregătire pentru participarea la competiții de tip Capture the Flag și pentru obținerea unor certificări internaționale, precum CompTIA PenTest+, OSCP (Offensive Security Certified Professional).

Concepte învățate: Modulele 1 și 2 se axează pe însușirea conceptelor de bază, aplicarea acestora și dezvoltarea unei metodologii de Penetration Testing. Cursanții învață cum să securizeze un server de aplicații și care sunt principalele tipuri de atacuri la care pot fi supuși odată cu expunerea aplicațiilor în Internet. Modulele 3 și 4 sunt strict practice și se axează pe înlănțuirea conceptelor învățate în modulele 1 și 2 pentru a compromite sisteme de dificultate medie și dificil. Cursanții sunt introduși în programele de bug bounty, unde au ocazia să își testeze cunoștințele într-un mod legal pe sisteme reale, cu posibilitatea obținerii unei recompense materiale.

La finalul cursului, cursanții vor primi certificat de participare.


Formular de înscriere

    Pentru completarea contractului și emiterea facturii.

    Pentru partenerii ITLevel (vezi lista partenerilor).

    *Câmpuri obligatorii

    IMPORTANT! Un răspuns negativ în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal nu ne va permite înscrierea la cursurile ITLevel.


    Vă așteptăm la ITLevel pentru a transforma împreună pasiunea în performanță!

    ×