Curs de Limba Germana

Topic: Deutsch Lernen mit Spaß (Învățăm Germana cu plăcere)
Nivel: A1/A2/B1/B2/C1/C2
Nr. copii: 6 copii/grupă
Preț: Listă prețuri
Program: S-D: 10.00-11.30
Trainer: Bianca Samuil (vezi descriere)
Înscriere: Formular de înscriere

Descriere curs: Cursul este menit să pună bazele înțelegerii limbii germane de către cei mici și a-i motiva să învețe această limbă din plăcere.
Lecțiile vor alterna exercițiul cu jocul astfel încât să mențină interesul copilului pe tot parcursul lor.
Copiii vor descoperi cu fiecare oră de curs noi aventuri alături de diferite personaje din povești, desene animate și programe în limba germană (precum „Deutsch mit Socke“ - șosețica vorbitoare și „Drumul Lui Nico“ prin Germania - sursă DW), ce le vor dezvălui noi elemente de vocabular (cuvinte „magice“), grupate tematic. De asemenea, aceștia nu vor fi doar încurajați prin intermediul jocului să înceapă a construi fără temere primele propoziții în limba germană și să comunice cu colegii lor de echipă, ci vor capătă în timp abilitatea de a înțelege întrebări uzuale, des întâlnite în viața de zi cu zi și să le răspundă cu succes în limba germană.

Beneficii pentru copii:

 • vor deprinde înțelegerea de bază a conținuturilor în limba germană prin metode interactive;
 • își vor dezvolta abilitatea de a lucra în echipă participând la jocuri în limba germană (jocuri de memorie, board games, bingo etc.);
 • își vor dezvolta atât abilitățile de comunicare, de interacțiune cu membrii grupului lor de prieteni și vor fi determinați să folosească expresii în limba germană pentru a comunica eficient cu aceștia.

Scara nivelurilor din Cadrul European Comun de Referință pentru cunoașterea unei Limbi:

  A1 - Nivelul Introductiv (Breakthrough or beginner) - Cuvinte cheie: întrebări simple, mediul înconjurător apropiat și familiar.
  A2 - Nivelul de Bază (Waystage or elementary) - Cuvinte cheie: descrieri, conversații simple.
  B1 - Nivel Intermediar (Threshold or intermediate) - Cuvinte cheie: început de autonomie; a se descurca, a-și exprima opinia.
  B2 - Nivelul Post-Intermediar (Vantage or upper intermediate) - Cuvinte cheie: înțelegerea curentă și capacitatea de a conversa; emitere a unei păreri, susținere în mod sistematic a unei argumentări.
  C1 - Nivelul Autonom (Effective operational proficiency or advanced) - Cuvinte cheie: să se exprime spontan și cursiv, stăpânire destul de bună.
  C2 - Nivelul Stăpânire (Mastery or proficiency) - Cuvinte cheie: înțelegere fără efort, exprimare spontană.

Teme generale de vocabular, care vor fi parcurse: Culorile/numerele; Animalele; Corpul uman; Hainele; Jucăriile; Familia și prietenii; Mâncarea; Acasă; La școală; Orașul; Mediul înconjurător - anotimpurile, lunile, zilele săptămânii; Locuri și direcții; Timpul liber și activități (școlare, sportive etc.); Cât este ceasul?; Locuri de muncă/meserii; Mijloace de transport; Vremea; Descrierea senzațiilor, abilităților, persoanelor din jur.

Concepte învățate: Copiii își vor dezvolta treptat capacitatea de înțelegere a cuvintelor, expresiilor scrise, ascultate și reproducerea acestora de ei însăși. Vor porni de la acumularea graduală și exersarea pronunției elementelor de bază de vocabular (structurate tematic), învățarea regulilor de citire; continuând mai apoi să descopere elemente sintactice, de construcție a propozițiilor. Toate acestea vor fi învățate prin joc, făcând apel la metode, care să le stimuleze și să le dezvolte memoria audio-vizuală.
La finalul cursului, copiii vor primi fișă de evaluare și certificat de participare.