Scratch – Creeaza-ti jocul!

Topic: Dezvoltare de jocuri
Nivel: Începător/Mediu/Avansat/Experimentat
Structură curs: 4 Module
Platformă: MIT Scratch
Nr. copii: 6 copii/grupă
Preț: Listă prețuri
Program: Marți: 17.20-18.50, 19.00-20.30; Duminică: 16.00-17.30, 17.30-19.00
Trainer: Luminița Defta (vezi descriere)

Descriere curs: Scratch deschide o lume încântătoare a programării creative în limbajul grafic pe calculator pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 16 ani.
Scratch oferă o interfaţă intuitivă care ajută copiii să gândească creativ și sistematic, să lucreze colaborativ și să învețe programarea într-un mod distractiv și ușor.
Cursul este foarte atractiv și interactiv, în timpul prezentării cursanții fiind încurajați să participe cu sugestii și întrebări.
Pe parcursul celor 4 module, copiii își vor programa propriile povești interactive şi jocuri educative prin tehnica drag&drop, care vor avea implementate imagini, sunete, animații etc., vor realiza desene pe calculator și se vor bucura de forme și culori, vor rezolva probleme de matematică și de fizică, vor realiza experimente virtuale și vor distribui creațiile lor către ceilalți în comunitatea online.
Pentru teste se vor folosi roboţei educaţionali. Interacțiunea cu roboțeii educaționali se va realiza prin adresarea de comenzi folosind protocolul bluetooth către 3 motoare distincte, senzori de distanță și culoare, precum și senzori privind gradul de înclinare.

Cursul este compus din 4 Module a câte 8 ședințe fiecare.

Beneficii pentru copii:

  • vor dezvolta gândirea algoritmică;
  • vor dobândi cunoștințe fundamentale de programare, fiind apoi mult mai ușoară trecerea la limbaje de programare de nivel înalt;
  • se studiază în școală și respectă programa școlară;
  • lucru în echipă la realizarea de proiecte;
  • vor deprinde înțelegerea de bază a conținuturilor în limba engleză.

Concepte învățate: Copiii fac primii pași în programare. Aceștia vor învăța concepte de bază în programare: evenimente, variabile și operatori, instrucțiuni, condiții, bucle, șiruri, tablouri și funcții.
Datorită faptului că fiecare ședință are o componentă practică, acest curs este un generator de experiență reală, iar la finalul celor 4 module, pe lângă fișa de evaluare și certificatul de participare, copiii vor avea propriul portofoliu de jocuri şi aplicaţii, precum şi aplicaţii de control al acțiunilor roboţeilor cu ajutorul limbajului de programare Scratch.

Cursuri sugerate după finalizarea modulelor de Scratch: