Programarea aplicatiilor mobile in Android Studio

Topic: Android Studio: Dobândește superputeri mobile!
Vârstă cursanți: 11 - 18 ani
Durată modul: 12 ore (8 ședințe)
Structură curs: 4 Module (Începător / Mediu / Avansat / Experimentat)
Platformă: Android Studio
Preț: Listă prețuri
Număr cursanți: 4 - 8
Program: Online: Luni - Vineri: 19.00-20.30
Trainer: Alexandru Mitu (vezi descriere); Petru Kovaci (vezi descriere); Robert Balaurea (vezi descriere)

Descriere curs: "Explorează, Creează, Inovează cu Android Studio - Construiește lumea aplicațiilor mobile!"

Android Studio reprezintă un mediu de dezvoltare integrat (IDE) esențial pentru crearea și dezvoltarea aplicațiilor Android, oferind facilități precum redarea în timp real, consola pentru dezvoltatori cu sfaturi de optimizare și ajutor pentru traducere, un editor de aspect pentru gestionarea interfeței cu utilizatorul, șabloane pentru crearea de machete Android, și suport integrat pentru Google Cloud Platform, permitând integrarea cu Google Cloud Messaging și App Engine. Pentru testarea aplicațiilor, Android Studio oferă un dispozitiv Android virtual.

În cadrul acestui curs, cursanții vor învăța principiile fundamentale ale dezvoltării de aplicații Android, concentrându-se pe structura de bază, crearea de interfețe cu utilizatorul pentru smartphone-uri și tablete, vor explora concepte precum multimedia, gestionarea evenimentelor și alte concepte relevante, cu scopul de a dezvolta aptitudini practice pentru crearea aplicațiilor interactive și funcționale pe platforma Android.

Cursurile sunt predate de către traineri experți în IT care posedă toate abilitățile pe care le caută angajatorii de top, cu foarte multă pasiune, pe care o transmit și cursanților.
Ceea ce ne face diferiți este abilitatea și experiența practică a trainerilor noștri, pregătirea cursanților într-un mod interactiv în domeniul IT și alegerea acelor teme strict necesare pentru o cunoașterea inițială eficientă.

"Cu Android Studio, suntem arhitecții aplicațiilor mobile. Planificăm, proiectăm și construim soluții care să facă viața utilizatorilor mai ușoară și mai frumoasă."

Printre fazele de dezvoltare care acoperă realizarea aplicațiilor în Android Studio găsim patru etape:

 • setări de mediu
 • configurarea și dezvoltarea proiectului
 • testarea, depanarea și construirea aplicației
 • publicarea aplicației

*Pentru participarea la cursurile online, cursanții au nevoie de computer cu sistem de operare a cărui versiune să fie minim Windows 10, conexiune stabilă la Internet, microfon și cameră web.

Beneficii pentru cursanți:

 • dezvoltarea gândirii logice și analitice;
 • stimularea creativității și exprimării personale;
 • inspirarea pasiunii pentru tehnologie și IT;
 • crearea de aplicații și jocuri;
 • distracție și satisfacție;
 • dobândirea cunoștințelor fundamentale de programare;
 • dezvoltarea abilităților de colaborare;
 • expunere la industria de jocuri și tehnologie.

Conceptele de predare sunt adaptate într-un mod adecvat și corespunzător în funcție de vârsta și nivelul de dezvoltare al cursanților, în conformitate cu nevoile și caracteristicile individuale ale acestora.

Concepte învățate: Controalele principale ale unei aplicații Andriod (Structura aplicaţiei Android; Fişierul Manifest; Ciclul de viaţă al activităţilor; Layout-ul; Intent-ul; Stocarea resurselor; Definirea iconiţei de lansare; Accesul la resurse); Dezvoltarea unei aplicații elementare. Testare. Android Support Library; Controalele de bază ale aplicaței (LinearLayout; RelativeLayout; GridLayout); Controalele de bază din interfața utilizatorului (Pentru a lucra cu textul; Elementele buton și procesarea lor; Stilizarea controalelor pentru interfața utilizatorului; Bara de acțiuni); Preluarea datelor. Implementarea strategiilor de navigare; Folosirea temelor și a stilurilor. Testarea interfeței cu utilizatorul. Principii de Material Design; Lucrul în fundal. Principii. Ordonarea task-urilor. Evenimente; Date. Stocare, actualizare, interogare, încărcare, furnizare; Permisiuni, performanță și securitate; Noțiuni avansate despre experiența utilizatorului: utilizarea fragmentelor și a widget-urilor; Utilizarea senzorilor; Unelte pentru identificarea performanțelor aplicațiilor și îmbunătățirea acestora; Localizarea și accesibilitatea aplicației; Adăugarea de caracteristici geografice; Noțiuni avansate de grafică și view-uri.

Datorită faptului că fiecare ședință are o componentă practică, acest curs este un generator de experiență reală, iar la finalul celor 4 module, pe lângă certificatul de participare, cursanții vor avea propriul portofoliu de jocuri şi aplicaţii mobile.


Formular de înscriere la cursul de Programarea aplicațiilor mobile în Android Studio

  Pentru completarea contractului și emiterea facturii.

  Pentru elevii școlilor cu care ITLevel are Acord de parteneriat (vezi lista școlilor partenere).

  *Câmpuri obligatorii

  IMPORTANT! Un răspuns negativ în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal nu ne va permite înscrierea la cursurile ITLevel.


  Vă așteptăm cu entuziasm la ITLevel pentru a transforma împreună pasiunea în performanță!

  ×